Leszcz smażony - komentarze

Rybę umyć, oskrobać z łusek, umyć i sprawić. Zrobić filety, pokroić na porcje,...

Cały przepis: Leszcz smażony

Sos andaluzujski I - komentarze

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Natkę...

Cały przepis: Sos andaluzujski I

Pasztet wyborny - komentarze

Mięso opłukać, pokroić na niezbyt duże kawałki. Do garnka włożyć boczek, zalać...

Cały przepis: Pasztet wyborny

Sos pomidorowy po hiszpańsku - komentarze

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, miaższ pokroić w kostkę. Czosnek...

Cały przepis: Sos pomidorowy po hiszpańsku

Kotlety de volaille z rusztu - komentarze

Filety obgotować 10 min we wrzącej, osolonej wodzie. Zbić tłuczkiem maczanym w wodzie....

Cały przepis: Kotlety de volaille z rusztu

Zdrowa wołowina w sosie majerankowym - komentarze

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na paski długości 4 cm, przyprawić pieprzem, solą i...

Cały przepis: Zdrowa wołowina w sosie majerankowym

Kuropatwy na sposób hiszpański - komentarze

Kuropatwy sprawić, opłukać, natrzeć wewnątrz i na zewnątrz pieprzem, posmarować...

Cały przepis: Kuropatwy na sposób hiszpański

Szarlotka 8 - komentarze

Nadzienie:
1.2 kg jabłek (np. red delicious lub szara reneta) obranych i pokrojonych na...

Cały przepis: Szarlotka 8

Fasola z kiełbasą - komentarze

Fasolę opłukać, zalać 1 l zimnej wody i pozostawić do napęcznienia na 24 godz. Gotować...

Cały przepis: Fasola z kiełbasą

Panga na parze z warzywami - komentarze

Do naczynia do gotowania na parze włożyć kolejno por przekrojony na połówki, na...

Cały przepis: Panga na parze z warzywami