Kotleciki jagnięce pachnące oregano - komentarze

Mięso starannie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć w bibule, pokroić w poprzek...

Cały przepis: Kotleciki jagnięce pachnące oregano

Smakołyk serowy - komentarze

Ser obrać ze skórki i pokrajać w półcentymetrowej...

Cały przepis: Smakołyk serowy

Tołma z papryki - komentarze

Tołma z papryki: Mięso umyć, przepuścić przez maszynkę, dodać drobno posiekaną cebulę,...

Cały przepis: Tołma z papryki

Grzybki z jaj z pomidorami - komentarze

Umyte jaja ugotować na twardo i zalać je natychmiast zimną wodą. Gdy wystygną, obrać,...

Cały przepis: Grzybki z jaj z pomidorami

Panga w greckim sosie z warzywami - komentarze

Pangę solimy, wkładamy do parowaru, tak samo robimy z warzywami. Układamy je na drugiej "półce" parowaru...

Cały przepis: Panga w greckim sosie z warzywami

Sałatka jarzynowa Taty Kazika - komentarze

Jarzyny opłukać i ugotować w łupinach (każde osobno), ostudzić, obrać. Można...

Cały przepis: Sałatka jarzynowa Taty Kazika

Zupa pieczarkowa z grzankami - komentarze

Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, natkę opłukać. 3 łyżki masła...

Cały przepis: Zupa pieczarkowa z grzankami

Sałatka z brukselki po alzacku - komentarze

Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wodą z dodatkiem cukru, zagotować pod...

Cały przepis: Sałatka z brukselki po alzacku

Pastisio - komentarze

Makaron ugotować wg zaleceń na opakowaniu. Mięso wymieszać z połową tymianku, solą,...

Cały przepis: Pastisio

Płow po żydowsku - komentarze

Mięso umyć i podzielić na małe kawałeczki. Masło rozpuścić na patelni i smażyć...

Cały przepis: Płow po żydowsku