Mus z pieczarek - komentarze

Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody, a następnie rozpuścić w gorącym...

Cały przepis: Mus z pieczarek

Truskawki po włosku - komentarze

Oberwać ogonki z truskawek, wymyc je dokładnie i wymoczyć w winie. Osączyć i ułożyć...

Cały przepis: Truskawki po włosku

Legumina truskawkowa - komentarze

Legumina truskawkowa to pyszny podwieczorek!...

Cały przepis: Legumina truskawkowa

Pieczeń wieprzowa z migdałami - komentarze

Sparzone migdały obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Umyć mięso, osuszyć i...

Cały przepis: Pieczeń wieprzowa z migdałami

Sos tzatziki - komentarze

Sos tzatziki - ogórka obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach, a nastepnie posolić i odstawić na 10 minut......

Cały przepis: Sos tzatziki

Suflet z zielonego groszku - komentarze

Groszek osączyć, bułkę skropić obficie wrzącym mlekiem tak, aby nieco...

Cały przepis: Suflet z zielonego groszku

Pachnąca pieczeń cielęca z jabłkami - komentarze

Mięso umyć, oprószyć mąką, solą i pieprzem, dokładnie obwiązać...

Cały przepis: Pachnąca pieczeń cielęca z jabłkami

Złota zupa żydowska - komentarze

Kurczaka umyć i zalać taką ilością wody, by całe mięso było zakryte. Marchewkę,...

Cały przepis: Złota zupa żydowska

Krem pikantny z bryndzy - komentarze

Bryndzę i śmietankę rozetrzeć dokładnie lub zmiksować. Ogórek konserwowy...

Cały przepis: Krem pikantny z bryndzy

Kurczak miodowy z imbirem - komentarze

Sok z cytryny dokładnie wymieszać z 1/2 szklanki wody, sosem chili, sosem sojowymi...

Cały przepis: Kurczak miodowy z imbirem