Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Niech kto mówi sobie co chce ale ja uważam, że "odwalacie" dziewczyny kawał dobrej roboty. No i z tej okazji sobie łyknę "ku zdrowotności" jak mawiał Pawlak ...
Staż w Gotujmy: 6088 dni
Miasto: Poznań
Niech kto mówi sobie co chce ale ja uważam, że "odwalacie" dziewczyny kawał dobrej roboty. No i z tej okazji sobie łyknę "ku zdrowotności" jak mawiał Pawlak ...
Henia napisał(a): Bahus napisał(a):
Zawsze i wciąż
Mogę się dołączyć?
Oczywiście zapraszam
Zawsze i wciąż
Buniu, zawsze sobie ceniłem i cenię Twój zdrowy rozsądek i głęboki takt jakim obdarzasz swoich respondentów (chodź dla adwersarzy również potrafisz być okrutna ) Biorąc powyższe pod uwagę bardzo chętnie podejmę z Tobą polemikę.
Mój post dotyczył tylko "sprawy" Heni więc proszę nie generalizuj. O tym że Tit rozmawiała z innymi użytkownikami to wiem i chwała jej za to. Nigdy nikogo nie próbowałem nigdzie przeciągać. Czasami tylko zaprzyjaźnionym forumowiczom wskazywałem możliwość uczestniczenia w innej TEŻ fajnej stronce czy portalu. Pomyśl logicznie jaki miałbym cel w przeciąganiu? Masz prawo nie lubić innych forów za "fajerwerki" czy z innych powodów. Każdy sobie wybiera to co lubi. Ja czasami lubię kontrowersyjne wątki a nawet (rozsądne) sprzeczki Czasami jednak mam ochotę się wyciszyć i dlatego jestem aktywny na dwóch forach , tym bardzo "tętniącym" jak i tym "wyciszonym" jakim jest forum gotujmy.pl.
Parafrazując: nie rozczarowałaś mnie nawet troszkę...Twoje opinie wynikały li tylko z niepełnej znajomości moich intencji.
Tit napisał(a): Bahusowi to nie do końca można wierzyć, bo zaraz ci złoży propozycję, żebyś się przeniosła na inny portal. Cenię twoją pracę, ale bardziej wartościowe jest nie dopuszczanie do plagiatów na bieżąco niż grzebanie w przeszłości. Ponawiam prośbę o podanie numer telefonu na priv bo dam ci możliwość szukania plagiatów w nowododawanych przepisach.
Droga i kochana Tit. Mówią "uderz w stół a nożyce się odezwą" . Każdy sposób osiągnięcia celu jest dobry. A mi się udało go osiągnąć (ta Twoja reakcja jest tego dowodem...
). Wreszcie ta mrówcza praca Heni zostanie uznana za pożyteczną i dane jej zostaną do ręki nowe narzędzia, których bez mojego posta pewnie by jeszcze długo nie dostała.
.
Co się zaś tyczy Twojej nieco uszczypliwej uwagi na temat faktu, że namawianiem do przejścia na inną stronę, to Heni raczej rzecz nie dotyczy, gdyż podobnie jak większość użytkowników gotujmy.pl już tam jest. Dla prawdziwego hobbysty uczestnictwo w co najmniej dwóch portalach jest rzeczą normalną i nie jest naganne. Ja kocham i przebywam na dwóch portalach "na stałe" i na kilku "dorywczo". Ponieważ w żadnym nie mam "udziałów" ani nie jestem z nimi związany finansowo mogę się poważyć na znaczny "luz" w formułowaniu swoich myśli. Rozumiem że ty jako pracownik nie możesz sobie na to pozwolić ale tak prywatnie to mam nadzieję, że Bahusowi też "ślepo wierzysz"
(to oczywiście żart)
Heniu....a jakbyś sobie dała spokój z wyszukiwaniem plagiatów...nie byłoby to lepiej dla strony i dla pracy moderatorów.? Zjawiska nie zwalczysz a wrogów sobie tylko przysporzysz. Zajmij się (taka moja rada) bardziej rozrywkowym zajęciem, np. rozmowami z bardzo sympatycznym Bahusem . Nie zrozum mnie źle, ale jakbyśmy wszyscy poświęcili się tylko wyszukiwaniem zła, to forum stałoby się nudne i niepotrzebne. Jak dodasz swoje przepisy i ktoś je "splagiatuje" to walcz wtedy (i tylko wtedy) o swoje prawa...ale resztę raczej zostaw w spokoju. Moje pisanie nie ma na celu kłócenia się z Tobą, bo bardzo Cię lubię, ale Twój ogrom pracy na nic się nie zda. Problem plagiatów jest i zawsze pozostanie. Zwróć proszę uwagę na fakt, że strona nie jest Twoją własnością i być może Twoje działania nie są tu mile widziane. To tak jakbyś chciała pozmieniać kolory ścian w nie swoim mieszkaniu. .......Uwierz doświadczonemu Bahusowi.
Babciagramolka napisał(a): Dziś eksperymenty smakowe . Robiłam gruszki do mięs , robiłam pieczarki do mięs . Dziś połączyłam gruszki z pieczarkami jako dodatek do sznycli z kurczaka .( ,, Gruszki w pieczarkach na sznyclach ")
Bardzo często do mięs podaję gruszki z kompotu lub syropu. Jednak bez obróbki ..prosto z puszki lub słoika. Warunek muszą być zimne (z lodówki) W połączeniu z mięsem smakują wyśmienicie. Twoją propozycję wypróbuję i dam znać jak smakowało...
msewka napisał(a): Bahus napisał(a):
Bahus, czego dolałeś z procentami do kompotu?
Bo na wątku obiadowym tyle toastów wzniosłeś, że mnie zaintrygowało!
Szaszłyczek smaczniutko wygląda.Ale ja dziś zrobiłam na obiad łososia z przepisu Buni, tego pod majonezowo-koperkową kołderką.Tak za mną chodził, że się dziś doczekał.I przyznam, że warto było zrobić, bo smakował wyśmienicie.Polecam!
Popełnił się jakiś błąd i wkleiłem tego szaszłyka kilka razy....wykasować nie można więc w wolne miejsca wstawiłem toasty
Mam sygnały od znajomych, że ta kombinatorka znowu rozsyła prośby o ocenę swojego przepisu...Robi to bardzo sprytnie bo rozsyła do użytkowników nowych, niezorientowanych i takich, które nie udzielają się na forum. Nie oceniajcie jej przepisów...Zobaczcie jaki przepis ma pierwsze miejsce w rankingu. Żenada
luna napisał(a): Jedna porcja zaklepana dla mnie