Blog: http://mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
evita ja nie mam zamiaru konkurowac o 5 wirtuali z czyms takim. zobacz sobie te przepisy i ten post a zobaczysz dlaczego tak postanowiłam:
https://gotujmy.pl/zupa-z-dyni,przepisy,96389.html
https://gotujmy.pl/spaghetti-carbonara,przepisy,96353.html
https://gotujmy.pl/koktajl-selerowy-,przepisy,95767.html
http://forum.gotujmy.pl/tutaj-zglaszamy-lamanie-regulaminu-serwisu,watek,18082h2020.html
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Ja wiem kochani moderatorzy ze macie teraz kupe roboty ale wytłumaczcie mi tak logicznie czemu przepuszczcie takie badziewia, czemu nie blokujecie az osoba napisze ten przepis porzadnie. Przykład peirwszy lepszy z brzegu który podniosl mi cisienie a zapewniam ze jest ich na peczki:
https://gotujmy.pl/spaghetti-carbonara,przepisy,96353.html
Czy nie uwazacie ze autorka powinna napisac: jaka to ma byc smietana: kwasna, słodka, kremowka, 12% 18% i ile? l Ile tego boczku 1 plasterek, poł kg, kg? Ile makaronu? Ludzie to w przepisach jest wazne Co wyjdzie z tego przepisu jak dam 1 plasterek boczku, cała paczke makaronu, 1 łyzke smietany i 3 jajka, gdy dam 100 dag boczku, 180ml smietany, 1/2 paczki makaronu!, 3 jajka To beda dwa rozne dania, w tym jedno niejadalne!. Nie na tym rzecz polega zeby wklepac byle jak byle tylko byo cos kompeltnie bezsensownie ale na tym ze ktos moze ten przepis chciec wykonac i nie uda mu sie to bo ona nie potrafiła napisac go poprawnie.
Bunia wielokrotnei w postach pisała zeby pisac dokładnie, ze szczególy sa wazne ze niektorzy sie ucza sie gotowac na naszych przepisach, ze trzeba dbac o jakosc a tymczasem tutaj nastapił jakis masakryczny zalew bylejakosci.
A jak byscie tak od razu im powstrzymywały to moze by sie nauczyli szacunku do czytelnikow tych przepisow .
https://gotujmy.pl/koktajl-selerowy-,przepisy,95767.html
tu nastepny no przeciez nóz sie w kieszeni otwiera!
kolejna perełka zupa z surowych ziemniaków i dyni https://gotujmy.pl/zupa-z-dyni,przepisy,96389.html
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
a ja Dziekuje ale postoje!
punktacja to żenada! moderacja tresci skoro tak sie upieracie, ok, ale dawnei za orginalny przepis ze zdjeciem tylko 25 wirtuali a stojac a aparatem przy garach 30, gdy wystarczy wklepac tresc i sie ma 20 to robienie z nas idiotow! Ja rozumiem gdyby za przepis bylo 5, a za przepis ze zdjeciem 20, to byłoby uczciwe. Ale ja nie po to pstrykam jednej potrawie czasami nawet 80 zdjec potem przez 50 minut wybieram które ładne, przycinam, opisuje zeby miec 5 puntkow wiecej niz własnie wspomniana tutaj Lady M ktora za swoje frytki z cukini zbiera 20 od strzału albo inna która podaje przepis na koktaj z porzeczek gdzie cały skład przepisu to zmieszac sok porzeczkowy z mlekiem i lodem! no skoro tak wyceniliscie nasza prace to ja mowie pas i odchodze. Jak beda fajne konkursy to wystartuje, bo raczej na tamte osoby nei macie co liczyc, one tu przyszły tylko po to to zeby zgarnac smietanke nagród. Ja nie mam zamiaru brac udzialu w wyscigu szczurów i konkurowac swoja praca z takimi co przepisuja ksiazki, bo akurat tych plagiatów i oryginalnosci przepisow im nie udowodnicie. Bo natrzaskac w 4 dni 1000 przepisow bez zdjęc mozna tylko w ten sposób.
Pokochałam ten portal 2 lata temu, szkoda tylko ze milościa nieodwzajemniona. Wasza puntkacja to dla mnie policzek i mimo ze Biblia mowi nadstaw drugi ja tego nie zrobie.
Miło mi bylo ale dziekuje za wspólprace.
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
a ja powiem krotko - strzelacie sobie w stope! chcecie byc unikatowi i oryginalni? no to z tym regulaminem jestescie! dzieki niemu promujecie osoby ktore od czasu ogloszenia przez was nowych zasad w ciagu zaledwie 4 dni dodaly ponad 1000 przepisów (o jakosci ich nie wspomnę bo noz sie sam w kieszeni otwiera) stajac sie Złotym eskpertem, kiedy np ja w ciagu 544 dni obecnosci na tym portalu dałam zaledwie 584. Ale wszystkie moje, ugotowane, sfotografowane niekiedy naprawde ciekawe, wyjatkowe i oryginalne. Jak ten tytuł Złoty ekspert tej osoby ma sie do tytułu Buni jako Złotego Eksperta i jej fantastycznych 1600 przepisów? czy osoby te można stawiac na rownej szali? czy ta osoba pojawiłaby sie tutaj gdyby nie nowe nagrody? czy brała udziął bezinteresownie w budowaniu jakosci tej strony przez ostatnie 2 lata? czy startowała w konkursach dla rownie cennych nagrod? nie bo jej sie nie chcialo bo taki konkurs wymaga czegos wiecej niz tylko przepisania ksiazki kulinarnej! za to jej wolno było wstawic i przekopiawac z innego portalu i zapewne ksiazek (bo wiekszosc jest bez zdjec) swoje przepisy a nam juz nie, nawet z własnych blogów? to jakas masakra!
poza tym mowicie ze najpierw przepis ma byc na gotujmy a potem robta co chceta.. to znaczy ze sami namawiacie do obejscia prawa i regulamnu, sami wskazujecie furtki do kombinowania. szkoda ze nie poddaliscie tych zmian pod dyskusje zanim je wprowadziliście bo my biorac pod uwage doswiadczenia z innych portali umiejetnie wam pewne rzeczy nakreslilibysmy zeby uniknac własnie tego co sie stalo. szkoda bo przypuszczam ze te działania spowoduja odpływ wartsciowych uczestników.
tak samo uwazam ze niesprawiedliwe jest ze nasze uzbierane wczesniej punty nie zostały wymienione w równej mierze na wirtuale, bo ja w trakcie tych 2 lat uzbierałam (bo nic innego mi nie pozostalo) i otrzymalam tylko kubek. mam 9000 puntkow które ida w niepamiec licza sie tylko do zmiany rangi, a tymczasem wpada tu ktos w ciagu 4 dni robi 28000 puntow i moze zgarnac sobie kazda nagrode jaka jest! nie obeszłoby mnie to gdyby zasady sie nie zmieniły. Do tej pory nie liczyły sie dla mnie punkty bo kazdy miał to samo, kubek, bledner, smycz, czy rekawica, a i tak uzbierac na kolejne rangi było ciezko, W kazdym razie nie bylo potrzeby sie spieszyc. Wiekszosc z nas gotowała sobie spokojnie i dodawała przepisy w miare gotowania. Nie było bezsensownego wyścigu szczurów.Za to liczyły sie konkursy i sportowa rywalizacja . Było pieknie, prawdziwy kulinarny raj! Szkoda bo to se ne wrati..
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
a było tak pieknie! i komu to przeszkadzało? po co te nagrody, z tego tylko powstało zamieszanie, bałagan, pretensje, masakryczna robota da moderatórów, zalew bylejakości. A kto chciał to tu był dlatego ze ten portal był jednym z najlepszych, bo liczyły sie super konkursy ktore dawały nam motywacje, swietne pole do popisu i rywalizacji. A teraz tak jak ktos wczesniej napisal nawet mi sie nie chce przegladac przepisów, bo i w jaki sposób przejrzec 50 nowych podstron dziennie. Nie bylo mnie przez weekend i nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci. Nie wyłapie perełek, fajnych wartosciowych, ciekawych dań, odrzuca mnie na samą mysl ze mam sie przez ten gaszcz przekopywac.
przepraszam jesli kogos uraziłam, nie było to moja intencja. poprostu pisze co czuje na temat zmian..
Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
Tit napisał(a): Opisy będą się liczyć tylko od momentu zaimplementowania nowego regulaminu. Obecnie i tak nie można dawać tak długich opisów.
Bernika - czy twoim zdaniem poniższe zdjęcia powinny mieć policzone punkty 3-razy czy tylko raz za zdjęcie. Moim zdaniem 1 raz.
Tit jak dal mnie to tylko raz bo to samo przedstawia.
Ja powiem tak, na innym podobnym portalu było tez sytuacja podobna, najpierw system za kazde zdjecie przyznawał po 10 punktów, za przepis rowniez 10. konczylo sie tym ze jedno danie pojawiało sie w 5 roznych ujeciach tego samego talerza i z przepis mozna było zgarnac 60 punktów. Kiedy moderator za zdjęcia obnizył punkty, tzn za pierwsze 10 a juz za kolejne tylko po 1 szybko skonczyło sie dodawanie takch zdjec, jak rownie dodawanie zdjec innym osobom które u siebie ich nie mialy, wlasnie po to zeby zdobyc 50 puntow. Praktyki były takie ze jak ktos wstawił zupe pomidorowa i ja sobie sfotografował to to samo zdjecie wklejał do wszyskich innych cudzych przepisów na zupe pomidorowa mimo ze ta zupa z tamta mialy niewiele wspólnego bo w tej byłą smietana a w tej nie, bo w tej były kapary a w tej nie. Liczyły sie tylko dodatkowe punkty. Tak samo bigos nie wazne ze był z kwasnej lądował w przepisie na słodka, albo na danie z kapusta albo na kapuste zasmażana. Praktyki rowniez ukrocono bo zaczeto wyłapywac takie rzeczy o cofac ludziom punkty, niektórych usuwac..
Tit pamietaj ze tam gdzie regulamin jest niejasny i gdzie latwo da sie go obejsc, a nagroda jest kasa lub inne wartowsciowe rzeczy ludzie nie zawahają sie przed nierulaminowymi praktykami, byle tylko zdobyc niekoniecznie uczciwie to co sie chce. No i ile z osob sie rejestrujacych tak naprawde czyta regulamin?
Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
zmiany super... inaczej powstaloby tu niezłe bagienko... mam tylko nadzieje ze moderatorzy podołaja tej pracy bo bedzie naprawde duza... juz im współczuję...
a co do puntakcji zdjec. lepiej zeby okreslic to w miare sztywno, bo jesli punktacje beda przyznawali moderatorzy to zaraz sie zacznie ze ten dostał tyle za zdjecie a czemu ja nie, itp.. i moze byc mało przyjemnie...
Odp: Pomóżcie w wyłapywaniu plagiatów ze strony www.bio-przepisy.pl
masakra.
Odp: Pomóżcie w wyłapywaniu plagiatów ze strony www.bio-przepisy.pl
sprawdzcie czy nie ma tam waszych, napewno widzalam zdjecia od Pyzy. http://nk.pl/#profile/27216018/gallery/album/41
http://nk.pl/#profile/40066881
Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
zbysiowa napisał(a): bernika napisał(a): moze jestem upierdliwa ale takie tłumaczenie mnie nie przekonuje. to czemu wymazalas jakims programem napis wielkie zarcie na kilku zdjeciach zamiast dac oryginaly ktore posiadasz, wiem bo widzialam na blogu?
Nie mam oryginałów, gdybym miała to z chęcią bym je wstawiła, a nie wymazywała logo wż, było by przecież łatwiej, dużo czasu mi to zajęło.
Nie będę Ciebie przekonywać, bo nawet nie wiem do czego? ) I tak w sumie to nie wiem o co Tobie chodzi Wątek dotyczy łamania regulaminu, więc w którym punkcie go złamałam?
podejrzenia plagiatu - to jeden z punktow regulaminu.. sorki jesli urazilam ale kazde majstrowanie przy zdjeciach budzi podejrzenia i po to jest ten watek. ważne zeby wyjasnic i zeby nie bylo sprawy. a ja jesli sie myle potrafie przeprosic i przyznac sie do błedu.