Pracująca mama dwójki dzieci lubiąca gotować i słuchać Mike Oldfielda.

Odp: co dzisiaj na obiad?

Hej Hej
U mnie dzisiaj udka pieczone z ziemniakami w rękawie i do tego surówka z ogórków z czosnkiem( która składałam w słoiki jesienią).
Szybko bo pieczone w rękawie.

SER SER SER

Kilka dni temu moja córcia była na wycieczce w WIŻAJNACH (warmińsko-mazurskie) i kupiła tam u gospodyni ser.Wygląda jak biały(twarogowy),a smakuje ja żółty.Jest przepyszny czy ktoś może pomóc mi i dać przepis na taki ser?
Z góry dziękuję.

Odp: Odp: SER SER SER

Nie to nie taki.Ten co ja jadłam jest biały,wygląda jak twaróg ale jest twardy i słonawy z dodatkami np.czosnku albo bazylii czy tam innych przypraw zieleniny.

Proszę o Pomoc

Kiedyś jadłam u cioci takie racuszki robione z maślanki.Szukałam ich w przepisach ale te co tu są...to nie takie jak te co jadłam.
Ciocia je robiła ręcznie tak a nie mikserem nie dodawała do nich drozdzy,ciasto nie było rzadkie a raczej jak na kopytka,Kształty placków wyrabiała ręcznie i smażyła je na oleju,na koniec posypywała cukrem pudrem.Ciocia mieszkała w Bobrówce na podlasiu.
Napisałam to bo może też ktos właśnie tam mieszka i zna ten przepis.Ja pamiętam że były pyszne.
DZIEKUJE BARDZO ZA POMOC.

Odp: Odp: smaki dzieciństwa

był i jest Vibowit ale ten kwaśny to sie nazywał VISOLWIT pamietam bo moja ciocia pracowała w aptece i zawsze jak szliśmy nad jezioro to robiła nam taki napój właśnie Visolwit a wodą Kranówą...PYCHA

Odp: Odp: Odp: Proszę o pomoc!

Mój drogi ja dziczyzne przyprawiam tak samo jak i mięso świńskie czy tam jakis inne...czyli zioła prawansalsie czosnek troche oleju i na kilka godzin do lodowki.Potem podsmaż i zrób z tego jakiś dobry gulasz.
Z tej ladniejszej cześci możesz kilka ładnych kawalków odkroić na bitki...smażę je w taki sam sposób jak i schabowe a piersi kurczaka czyli młoteczkiem trochę te biję,obsypuję jarzynką.potem obtaczam w mące jajku i na patelnie SA BOSKIE
Oczywiście nic nie wyrzucamy bo to zdrowe mięsko kości i te inne kawałki wrzuć do garnuszka i ugotuj zupkę jaką lubisz najbardziej bo wszystkie są na takich kościach pyszne.