SER SER SER

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: SER SER SER

misia14
  • misia14

  • Posty: 414
  • Przepisy: 290
  • Artykuły: 17
to jest ser podpuszczkowy z dodatkiem ziól a potem jeszcze dojrzewa...robi się go tak samo jak oscypki tylko nie jest wedzony....po zrobieniu jest moczony w solance być może niektórzy juz do mleka dodają sól a zioła koniecznie....

zmieniono 1 raz (ostatnio 30 maj 2011 13:12 przez misia14)

Odp: Odp: SER SER SER

dynia33c
  • dynia33c

  • Posty: 6
  • Przepisy: 3
  • Artykuły: 0
Nie to nie taki.Ten co ja jadłam jest biały,wygląda jak twaróg ale jest twardy i słonawy z dodatkami np.czosnku albo bazylii czy tam innych przypraw zieleniny.

Odp: SER SER SER

Babciagramolka
dynia33c napisał(a):

Kilka dni temu moja córcia była na wycieczce w WIŻAJNACH (warmińsko-mazurskie) i kupiła tam u gospodyni ser.Wygląda jak biały(twarogowy),a smakuje ja żółty.Jest przepyszny czy ktoś może pomóc mi i dać przepis na taki ser?
Z góry dziękuję.


Nie wiem czy o cos takiego ci chodziło - ,,Ni to żółty – ni topiony (ser )"

Ten ser jest potem jeszcze w przepisach ,, Marynowany ser "domowy" i "Ni to żółty – ni to topiony" w sałatce
obrazek

SER SER SER

dynia33c
  • dynia33c

  • Posty: 6
  • Przepisy: 3
  • Artykuły: 0
Kilka dni temu moja córcia była na wycieczce w WIŻAJNACH (warmińsko-mazurskie) i kupiła tam u gospodyni ser.Wygląda jak biały(twarogowy),a smakuje ja żółty.Jest przepyszny czy ktoś może pomóc mi i dać przepis na taki ser?
Z góry dziękuję.

Odpowiedz na/ edytuj SER SER SER