to jest ser podpuszczkowy z dodatkiem ziól a potem jeszcze dojrzewa...robi się go tak samo jak oscypki tylko nie jest wedzony....po zrobieniu jest moczony w solance być może niektórzy juz do mleka dodają sól a zioła koniecznie....
zmieniono 1 raz (ostatnio 30 maj 2011 13:12 przez misia14)
Nie to nie taki.Ten co ja jadłam jest biały,wygląda jak twaróg ale jest twardy i słonawy z dodatkami np.czosnku albo bazylii czy tam innych przypraw zieleniny.
Kilka dni temu moja córcia była na wycieczce w WIŻAJNACH (warmińsko-mazurskie) i kupiła tam u gospodyni ser.Wygląda jak biały(twarogowy),a smakuje ja żółty.Jest przepyszny czy ktoś może pomóc mi i dać przepis na taki ser?
Z góry dziękuję.
Nie wiem czy o cos takiego ci chodziło - ,,Ni to żółty – ni topiony (ser )"
Ten ser jest potem jeszcze w przepisach ,, Marynowany ser "domowy" i "Ni to żółty – ni to topiony" w sałatce
Kilka dni temu moja córcia była na wycieczce w WIŻAJNACH (warmińsko-mazurskie) i kupiła tam u gospodyni ser.Wygląda jak biały(twarogowy),a smakuje ja żółty.Jest przepyszny czy ktoś może pomóc mi i dać przepis na taki ser?
Z góry dziękuję.
SER SER SER
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: SER SER SER
misia14
Odp: Odp: SER SER SER
dynia33c
Odp: SER SER SER
Babciagramolka
Nie wiem czy o cos takiego ci chodziło - ,,Ni to żółty – ni topiony (ser )"
Ten ser jest potem jeszcze w przepisach ,, Marynowany ser "domowy" i "Ni to żółty – ni to topiony" w sałatce
SER SER SER
dynia33c
Z góry dziękuję.