Witam! Na moim blogi znajdziecie fajne i proste przepisy. Wszystkie były wykonane i potwierdzam ich pyszny smak!
http://wszystkookulinariach.blogspot.com
ZAPRASZAM SERDECZNIE!
CODZIENNIE NOWE PRZEPISY :-)
Jestem z Wami od pewnego czasu.Chętnie korzystam z zamieszczanych przepisów.Zwłaszcza tych bardzo prostych bo mistrzem w kuchni nie jestem.Uczę się dopiero.mam problem i proszę o pomoc.Dostałem nogę dzika od znajomego i nie mam pojęcia co z nią zrobić.Czy ktoś może mi pomóc i wstawić jakiś prosty sprawdzony przepis na dzika?
witaj mysle ze moze tutaj znajdziesz kilka porad na temat dziczyzny znalazłam tam kilka przepisów
http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dziczyzna.html
jak poszukasz w googlach to i moze więcej trafisz osobiscie nigdy nie jadłam nic z dziczyzny i nie gotowałam więc nic oprócz linka nie poradze pozdrawiam
Mój drogi ja dziczyzne przyprawiam tak samo jak i mięso świńskie czy tam jakis inne...czyli zioła prawansalsie czosnek troche oleju i na kilka godzin do lodowki.Potem podsmaż i zrób z tego jakiś dobry gulasz.
Z tej ladniejszej cześci możesz kilka ładnych kawalków odkroić na bitki...smażę je w taki sam sposób jak i schabowe a piersi kurczaka czyli młoteczkiem trochę te biję,obsypuję jarzynką.potem obtaczam w mące jajku i na patelnie SA BOSKIE
Oczywiście nic nie wyrzucamy bo to zdrowe mięsko kości i te inne kawałki wrzuć do garnuszka i ugotuj zupkę jaką lubisz najbardziej bo wszystkie są na takich kościach pyszne.
Masz rację - każde mięsko można przerobic na gulasz czy zupę i doprawic jak zwykle tyle że rozumiem , ze dziczyznę chce się przyrządzic jak dziczyznę bo szkoda jej raczej na gulasz .Dziczyzna jak sie jej nie zamarynuje odpowiednio może po prostu nie posmakowac domownikom i zrażą się . Mieso z dziczyzny musi skruszeć , pozbyć się charakterystycznego posmaku i zapachu dopiero wtedy smakuje .To tak jak by z delikatnej polędwicy robić farsz do pierogów - niby można tylko po co ? Dla tego sugerowałam by przy pierwszym podejściu do dziczyzny skorzystać z pomocy kogos doświadczonego kto wie jak sie z dziczyzna obchodzić kto pokarze jak z nią postępować , bo nawet nalpepszy przepis nie zastapi praktyki .Czasem trzeba po prostu popatrzec na mieso zeby ocenic czy je naszpikawać , jeszcze marynować itp. Dziczyzna jest rarytasem i szkoda sie na niej uczyć popełniając błędy . Ale kazdy robi jak uważa .
Mój drogi ja dziczyzne przyprawiam tak samo jak i mięso świńskie czy tam jakis inne...czyli zioła prawansalsie czosnek troche oleju i na kilka godzin do lodowki.Potem podsmaż i zrób z tego jakiś dobry gulasz.
Z tej ladniejszej cześci możesz kilka ładnych kawalków odkroić na bitki...smażę je w taki sam sposób jak i schabowe a piersi kurczaka czyli młoteczkiem trochę te biję,obsypuję jarzynką.potem obtaczam w mące jajku i na patelnie SA BOSKIE
Oczywiście nic nie wyrzucamy bo to zdrowe mięsko kości i te inne kawałki wrzuć do garnuszka i ugotuj zupkę jaką lubisz najbardziej bo wszystkie są na takich kościach pyszne.
Obawiam się , ze Cię rozczaruję - nie ma prostego sposobu na dziczyznę dla kogoś kto dopiero się uczy gotować. Proponuję skontaktować sie z kimś z Rodziny lub znajomych kto z dziczyzną miał doczynienia i poprosić o pomoc bo mieso łatwo zmarnować a przecież nie o to chodzi.
prawde powiedziawszy liczyłem na jakis przepis ale dziekuje za porade.na razie dzik zamrożony.myslalem ze moze cos na swieta uda mi sie zrobic...trudno...
Obawiam się , ze Cię rozczaruję - nie ma prostego sposobu na dziczyznę dla kogoś kto dopiero się uczy gotować. Proponuję skontaktować sie z kimś z Rodziny lub znajomych kto z dziczyzną miał doczynienia i poprosić o pomoc bo mieso łatwo zmarnować a przecież nie o to chodzi.
Jestem z Wami od pewnego czasu.Chętnie korzystam z zamieszczanych przepisów.Zwłaszcza tych bardzo prostych bo mistrzem w kuchni nie jestem.Uczę się dopiero.mam problem i proszę o pomoc.Dostałem nogę dzika od znajomego i nie mam pojęcia co z nią zrobić.Czy ktoś może mi pomóc i wstawić jakiś prosty sprawdzony przepis na dzika?
Proszę o pomoc!
Obserwuj wątekOdp: Proszę o pomoc!
A. L.
http://wszystkookulinariach.blogspot.com
ZAPRASZAM SERDECZNIE!
CODZIENNIE NOWE PRZEPISY :-)
Odp: Proszę o pomoc!
kwiatula
witaj mysle ze moze tutaj znajdziesz kilka porad na temat dziczyzny znalazłam tam kilka przepisów
http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/dziczyzna.html
jak poszukasz w googlach to i moze więcej trafisz osobiscie nigdy nie jadłam nic z dziczyzny i nie gotowałam więc nic oprócz linka nie poradze pozdrawiam
Odp: Odp: Odp: Odp: Proszę o pomoc!
Babciagramolka
Masz rację - każde mięsko można przerobic na gulasz czy zupę i doprawic jak zwykle tyle że rozumiem , ze dziczyznę chce się przyrządzic jak dziczyznę bo szkoda jej raczej na gulasz .Dziczyzna jak sie jej nie zamarynuje odpowiednio może po prostu nie posmakowac domownikom i zrażą się . Mieso z dziczyzny musi skruszeć , pozbyć się charakterystycznego posmaku i zapachu dopiero wtedy smakuje .To tak jak by z delikatnej polędwicy robić farsz do pierogów - niby można tylko po co ? Dla tego sugerowałam by przy pierwszym podejściu do dziczyzny skorzystać z pomocy kogos doświadczonego kto wie jak sie z dziczyzna obchodzić kto pokarze jak z nią postępować , bo nawet nalpepszy przepis nie zastapi praktyki .Czasem trzeba po prostu popatrzec na mieso zeby ocenic czy je naszpikawać , jeszcze marynować itp. Dziczyzna jest rarytasem i szkoda sie na niej uczyć popełniając błędy . Ale kazdy robi jak uważa .
Odp: Odp: Proszę o pomoc!
czekoladka....zglos problem na forum : ,,Tu zglaszamy problemy,,
Odp: Proszę o pomoc!
czekoladka_m
Z góry dziękuję
Odp: Odp: Odp: Proszę o pomoc!
dynia33c
Z tej ladniejszej cześci możesz kilka ładnych kawalków odkroić na bitki...smażę je w taki sam sposób jak i schabowe a piersi kurczaka czyli młoteczkiem trochę te biję,obsypuję jarzynką.potem obtaczam w mące jajku i na patelnie SA BOSKIE
Oczywiście nic nie wyrzucamy bo to zdrowe mięsko kości i te inne kawałki wrzuć do garnuszka i ugotuj zupkę jaką lubisz najbardziej bo wszystkie są na takich kościach pyszne.
Odp: Odp: Proszę o pomoc!
marek259
prawde powiedziawszy liczyłem na jakis przepis ale dziekuje za porade.na razie dzik zamrożony.myslalem ze moze cos na swieta uda mi sie zrobic...trudno...
Odp: Proszę o pomoc!
Babciagramolka
Proszę o pomoc!
marek259