Sposoby na karkówkę

Znalazłam super przepis na grecką grillowaną karkówkę na stronie ( usunięte przez moderatora). Uwielbiam grilla, zarówno grillowane mięsko jak i warzywa. Tej karkówki próbowałam tydzień temu i jest niesamowita, rozpływa się w ustach!

Proszek czy soda?

Nie lubię smaku przesadzonej sody (gdy za dużo sypnie mi się do ciasteczek). Pytanie czy zamiast niej mogę dowolnie używać proszku do pieczenia? Jedyny wartościowy artykuł, jaki znalazłam na ten temat jest tu: .... ( usunięte przez moderatora) ale wciąż mam wątpliwości

Nadziewane kulki z mięsa

Ktoś coś takiego kiedykolwiek robił? : https://gotujmy.pl/forum/rabarbar,przepisy-i-potrawy-posty,282591.html

Bardzo ładnie wygląda, ale nadziewanie mięsa wydaje mi się jakąś wyższą techniką kulinarną. Wiem, ze wszystko jest opisane w przepisie, ale od niedawna gotuję

Odp: Odp: Odp: Rabarbar

Jeśli lubisz rabarbar polecam przepis: .... ( usunięte przez moderatora) może być ciekawy efekt Ja właśnie się przymierzam do jego zrobienia

Jak karmelizować rabarbar?

Hej, znalazłam rewelacyjny przepis na łososia z karmelizowanym rabarbarem : .... ( usunięte przez moderatora) cała procedura nie wydaje się jednak prosta, bo nigdy tego nie robiłam - bardzo nie chcę niczego zepsuć. Przygotowuję to danie na specjalną okazję. Pomożecie?