Mój wujek robi z rabarbaru pyszną nalewką. Muszę go podpytać jak ją robi, bo jest pyszna. Ja z rabarbarem robię ciasta i babeczki. W zeszłym roku zrobiłam dżem z rabarbaru. Wyszedł całkiem niezły. Lekko kwaskowy. Idealny do ciast i deserów.
Ja zawsze robię ciasto z rabarbarem. Robię albo ucierane ciasto albo drożdżowe. Osobiście bardziej wolę drożdżowe, bo jest idealne nawet na śniadanie. A ucierane jakoś nie bardzo mi pasuje na śniadanie Do kawy owszem, ale na posiłek już nie.
Moja rodzina uwielbia drożdżówki z rabarbarem. Mogliby je jeść non stop. Tak samo jest z ciastami i muffinkami. Rabarbar dodaję też jak zdecydowana większość ludzi do kompotów Zimą sięgam po zapasy mrożonego rabarbaru, bo zawsze mam go sporo w zamrażarce. Co do przetworów to jeszcze nie robiłam niczego z tą rośliną. Warto byłoby poeksperymentować
Ta pyszna i mega aromatyczna roślina ( swoją drogą myślałam, że to owoc, a to bardziej warzywo ) ma wiele zastosowań. Sezon na rabarbar w pełni. Wszędzie go pełno Szkoda, że nie można mieć go cały rok. Na szczęście można go mrozić co czynię co roku Co najczęściej z niego przygotowujecie? Stawiacie na napoje czy może wypieki? A może jakieś przetwory? Podzielcie się swoimi pomysłami
Rabarbar
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Rabarbar
elfka8494
Odp: Odp: Rabarbar
ciasteczka
Odp: Rabarbar
skuter5
Odp: Rabarbar
misia5
Rabarbar
mocsłodkości