Odp: Pomoc w przetlumaczeniu jadlospisu

Faktycznie...... tlumaczenie przepisow z http://translate.google.pl/?hl=pl&tab=wT# to smiechu warta zabawa .......tlumaczac przepis z angielskiego na polski dowiedzialam sie miedzy innymi ze mam 'pobic' jajka :-))))))

Odp: NOWA ZABAWA

ryzykant-tunel

Odp: Pozytywne zmiany

Ojjjj....fajnie się teraz zrobiło !
Najbardziej podoba mi się grafika wyświetlonych przepisów.....jasna, prosta, przejrzysta i wszystko "pod ręka".....wcześniej nie zauważylam że można sobie wydrukowć przepis a napewno była taka opcja.
Muszę się tylko przyzwyczaić do ciemno zielonego na startowej stronie....na mój gust zbyt ciemny......


Odp: Parzenie kawy

Odnawiam wątek bo chcialam pokazać Wam jak ja robię moją kawę i cappucino. Rady Buni co do mielenia kawy są wspaniałe. Najlepiej kupować kawę w ziarnach, przechowywać ją w zamknietym pojemniku (nawet w lodówce) i mielić ją tylko przed zaparzeniem.
Włożyłam trzy zdjecia.....wybaczcie nie moje, znalezione w internecie, bo moja mocca jest tak zużyta że jest mi wstyd pokazywać ją na forum ......ale z takiej kawa wychodzi najlepiej
Pierwsze zdjecie to klasyczna mocca z aluminium (to bardzo wazne). Kawa do niej nie powinna być zmielona zbyt miałko bo para z trudem przechodzi przez sitko.
Drugie zdjęcie to urządzenie do ubijania piany z mleka (zimnego lub ciepłego) To coś w rodzaju klasycznej maślniczki do wyrabiania masła....tylko w miniaturze.
Trzecie zdjęcie to spiralka na baterię ktora wibrując ubija mleko w garnuszku.
Jak widzicie nie potrzeba drogich i skomplikowanych maszyn aby samemu , w domu zrobic wspaniałe espresso czy cappucino.