Faktycznie...... tlumaczenie przepisow z http://translate.google.pl/?hl=pl&tab=wT# to smiechu warta zabawa .......tlumaczac przepis z angielskiego na polski dowiedzialam sie miedzy innymi ze mam 'pobic' jajka :-))))))
Majkel- nie przesadzaj . Ty też prosiłeś o pomoc . Punchrulla napisała prośbę do osób które znają na tyle biegle niemiecki ( z uwzględnieniem terminów kulinarnych ) by pomóc .Po co odpowiadać jak się nie może pomóc ? Są na stronie osoby które mogły by pomóc - jak bedą chciały i miały czas to się odezwą na prywatne i pomogą - nie to nie .Po co odsyłasz do translatora .Sorry ale nie o taką pomoc chyba chodziło . Jak mamy reagować w takim razie na twoją prośbę ? Odesłać Cię do książki kucharskiej albo podręcznika szkoły gastronomicznej ?
Przepraszam za ton ale chyba mam dziś ,, muchy w nosie " i jestem przewrażliwiona .
mam problem: moj jezyk polski kulinarny nie nalezy do zbyt dobrych... A tutaj impreza tuz-tuz. Bedziemy mieli gosci z polski i dlatego tez prosze o pomoc.
Czy ktos z was na tyle opanowuje termniologie gestronomiczna po polsu i niemiecku zeby przetlumaczyc menu
Pomocy
Magda
Odpowiedz na/ edytuj Pomoc w przetlumaczeniu jadlospisu
Pomoc w przetlumaczeniu jadlospisu
Obserwuj wątekOdp: Pomoc w przetlumaczeniu jadlospisu
Persik
Odp: Pomoc w przetlumaczeniu jadlospisu
Evi
Persik
Majkel
a translator googla to nie jest głupia rzecz....
zresztą pomoc nie pomoc ale wątek został odświeżony i już coś się dzieje, jest widoczny
Babciagramolka
Przepraszam za ton ale chyba mam dziś ,, muchy w nosie " i jestem przewrażliwiona .
Majkel
z jakiego jezyka tlumaczenie, podala co trzeba przetlumaczyc, przedstawila bys sie
Odp: Odp: Pomoc w przetlumaczeniu jadlospisu
Punchrulla
"Indyk nadziewany szynką parmeńską i sosem z oliwek w automaty z tymiankiem i czosnkiem"
a na deser
"Jasne i ciemne au myszy Chocolate"
Ale Dziekuje! To juz sobie moze jakos dopne. Chyba zeby ktos sie jeszcze zlitowal
Majkel
http://translate.google.pl/?hl=pl&tab=wT#
Pomoc w przetlumaczeniu jadlospisu
Punchrulla
mam problem: moj jezyk polski kulinarny nie nalezy do zbyt dobrych... A tutaj impreza tuz-tuz. Bedziemy mieli gosci z polski i dlatego tez prosze o pomoc.
Czy ktos z was na tyle opanowuje termniologie gestronomiczna po polsu i niemiecku zeby przetlumaczyc menu
Pomocy
Magda