Odp: kawa czy herbata?
- Forum: kawa czy herbata?
Papryka... bo jest co zjesc .i czym przyprawic
maslo czy margaryna
Staż w Gotujmy: 5801 dni
Miasto: -
Papryka... bo jest co zjesc .i czym przyprawic
maslo czy margaryna
Borubar napisał(a): 45Kazik napisał(a):
Idąc dalej wg Twojego wywodu: wkleję schabowego pod przepisem na sznycel, z dodatkiem pieczarek a wprzepisie bedą boczniaki i obok ryż, a na talerzu kasza.
Tak samo kawa to nie herbata, a rolada biszkoptowa to nie tort...chociaż te same składniki nawet.
Moj wywod byl zupelnie inny Napisalem ze czasami jak ktos uzyje ogolnego zdjecia np zdj. kapusty dla suruwki z kapusty, to takie zdjęcie powinno przejść przez moderatora... Inna sprawa jak zdjecie z czapy tj wlasnie np schabowy zamiast mielonego albo kawa zamiast herbaty...
Sek w tym, ze niektorzy bardzo sie staraja, dodajac wlasne zdjecia.. i nie zostaje to inaczej potraktowane..niz zdjecia bezdusznie wrzucone, z mysla, ze nikt sie nie zorientuje..czy to to ..czy cos innego. Wczoraj ogladalam jeden przepis na pange, do ktorej dawalo sie smietany..a na zdjeciu zupelnie cos innego.. do tego posypane sezamem.. o ktorym ani pol slowa nie wspomniano w przepisie. Nie wazne..moze sie czepiam..jednak..nie jest to sprawiedliwe..ze ktos dodaje wypracowane zdjecia..a drugi albo nie na temat..albo sciagniete z internetu..a kazdy swoje 5 pkt. za to dostanie. Na koncu kazdy osiaga jakis tam stopien w tej wielkiej kuchni..ale nie o kazdym mozna powiedziec, ze to specjalista.. chyba ze od sciagania.
O wlasnie nasuwa mi sie porownanie..jak w szkole.. kazdy dostal piatke..jeden bo sie przygotowal i uczyl..a drugi bo skrzetnie odwalil od kolegi.
Ok juz nic nie mowie.. ale nie podoba mi sie to.. a tyle to moge oznajmic publicznie
Borubarku..wracaj do zdrowia, bo widze ze Cie grypa trapi..mam nadzieje, ze Twoj lekarz..sam sie uczyl a nie zrzynal od kolegow
(cicho Glumanda zamknij sie, bo Cie wywala)
hgg napisał(a): Dzis po raz pierwszy zdarzylo mi sie, że ktos probowal dodac do gotujmy.pl przepis skopiowany z gotujmy.pl... jestem pod wrazeniem...
No widzisz jakie wziecie ma ta stronka
Na mnie wieksze wrazenie robia przepisy ze zdjeciami, ktore nie maja nic wspolnego z danym przepisem. Uwazam, ze zdjecia dodane do przepisow powinny byc ich odzwierciedleniem..a nie np. glowka czerwonej kapusty... do przepisu na surowke z tejze kapusty. Po co wiec ta cala cenzura, przed dodaniem przepisu..skoro przepuszczane sa takie "kwiatki"
Pozdrawiam cala redakcje
45Kazik napisał(a): Upieczona krucha babka orzechowa wypełniona lodami, polana sosem czekoladowym i posypana prażonymi migdałami
Prawie ze... ale jednak nie...
To sa frytkowane lody! jedlismy to w Turcji. Na moj gust to byla kulka lodow waniliowych.. po uformowaniu..zamrozona na bardzo minusowo.. i w tej postaci umaczana w ciescie ala nalesnikowym, i znowi przymrozona..i znow do ciasta.. a nastepnie na krotko wrzucona na gleboki tluszcz mocno rozgrzany. Potem polane bardzo ciemnym sosem czekoladowym.. posypane orzechami... Niebo w gebie.. a oczy mialy wyleciec na talerz..
Teraz Wasza kolej
Fajna zabawa
A oto moje pytanie ?
co to takiego i jak sie to robi?
Noc, bo sie moge wyspac..
a co jest lepsze...
kamien wegielny... czy wegiel kamienny
A moze...pijá..kawé..chochlá albo spiá.. Agnieszko dodalam przepis na ciasto z rumem.. ale czeka w poczekalni Milego wieczoru wszystkim
Maslo
Picie w Szczawnicy czy szczanie w piwnicy?
Ja......... juz leze... leze... uwalilam sie jak zwierze.. hahha
Tylko, ze Wy po tej nalewce bedziecie lezec...hahahhahaha