Lubię smakować, testować, degustować...a potem wcinać wszelkie rarytasy...i inne frykasy:)

Odp: kuchnia ukraińska

Chałwa faktycznie pyszna - bardzo mocno zbita i niezwykle smaczna.
Byłem we Lwowie i mieszkałem w pokoju wynajmowanym przez miejscowych. Zakochałem się w smaku solanki. Co prawda przepis pochodzi z Rosji, ale na Ukrainie został on w pełni udomowiony. Solankę każda kucharka robi według własnego przepisu, ale z tego co zauważyłem każda wersja zawiera stałe składniki takie jak cytryna, oliwki, pomidory i bardzo gęsta śmietana. Spotkałem się również z wersjami z wkrojoną parówką, drobno siekaną wołowiną lub...z rybą.

Polecam każdemu

Odp: Egzotyka i inne... dziwactwa ;)

Ja nie będę zbyt oryginalny ale chcę podzielić się moim doświadczeniem a propos kosztowania ośmiornicy. Próbowałem jej w Grecji w sosie pomidorowym z ziołami i muszę przyznać, że do dziś pamiętam jej smak w ustachByła pyszna i przypominała bardzo delikatne mięso z kurczaka.

A co sądzicie o naszych "typowo" polskich dzikich mięsach typu sarnina, czy dziczyzna?