Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Kolejny plagiat. 5 dni temu poprosiłam o usunięcie plagiatu zdjęcia, do dziś bez reakcji. Dlatego oddaję w ręce moderatorów:
oryginał:

zdjęcie ze strony http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Przepisy/528254,1,Wsciekle-ostry-drink.html
kopia: https://gotujmy.pl/wsciekle-psy,przepisy,52518.html

Odp: Odp: Stare smaki

Babciagramolka napisał(a): bogda46- to nie do końca jest tak , ze mnie się chce wszystko robić . Fakt - mam sporo czasu od chwili kiedy przeszłam na rentę ( mam padaczkę pourazową ) , ale przedtem też ,, modziłam " Zawsze pracowałam na zmiany i miałam przez to sporo wolnego .A że rodzinka ( i to liczna ) zawsze lubiła dobrze zjeść , a nie na wszystko wystarczało to trzeba było zakasać rękawy . Już dawno przekonałam się , ze w kuchni można sporo kasy znaleść . I tak zamiast kupić majonez od zawsze go kręcę a różnicę mam na dołożenie np do dobrej herbaty .I tak ze wszystkim . Oszczędzac nie lubię i nie umiem ( jeśli pod nazwą oszczędzanie rozumieć odmawianie sobie czegoś ) .A że uwielbiam kupować dobre sery , dobre przyprawy , nowinki kulinarne - to muszę na to wygospodarować lepiąc pierogi z kaszą czy smażąc naleśniki na krokiety z kiszoną kapustą .
A że miałam fantastyczną Prababcię i Babcię które z przedwojennego luksusu przeszły w głód , biedę i niepewność to nauczyły mnie i zupy z pokrzyw i zacierek i zbierania czosnku niedźwiedziego , głogu na powidełka , kłączy tataraku na konfiturę i takich tam a i zupy rakowej i babki na 60 żółtkach . Polubiłam te stare przepisy i staram się w miarę możliwości uchronić je od zapomnienia .A przy okazji mam fantastyczne prezenty dla znajomych ( np taką musztardę miodową , lub słoik mieszanki ,, leśnej " do mięs , albo ocet jabłkowy ) - wystarczy na ,, pchlim targu ' wyszperać stare pojemniki, buteleczki , słoiczki - trochę je przyozdobić i ekstra prezent gotowy ( oczywiście po napełnieniu )
Buniu, miałaś szczęście, że miał kto Cię wielu rzeczy nauczyć. Ja uczyłam się od obcych ludzi.Faktem jest, że masz dar pięknego zastosowania swojej wiedzy! Patrząc na zdjęcia Twoich potraw czuje się ich smak, zapach. Są tak pięknie podane!

Odp: Odp: Odp: Grunwaldzkie menu 1410 rok

Muzykus napisał(a): Wielkie dzięki za tak szybką odpowiedź. Jak żyw powrócę jakoweś zdjątko umieszczę.
Wracaj cały i umieszczaj!

Odp: Odp: Odp:Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Babciagramolka napisał(a): jak mi w ferworze wstawiania nie umknie to się postaram by to był któryś ekstra - ale jak znam siebie to z jakiegoś powodu dostanę rozpędu w kuchni i zagapię się .Ale imprezę możemy wirtualnie organizować - stawiam rum i piwko ( hi )
Piwka to nie bardzo, ale ten rum brzmi optymistycznie! Impreza chyba tuż tuż!

Odp: Odp: Odp:Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Babciagramolka napisał(a): Przy okazji zajrzę - a jeśli chodzi o ilość to nie do końca musisz mieć rację .Czasem jest tak , że ktoś miał wstawiane przepisy na innej stronie a potem zaczyna wstawiać gdzieś gdzie założył nowe konto . Jak np lubi piec i np piecze co tydzien coś to ma rocznie 50-60 zdjęć i przepisów .Jak zbierał się ze 3 lata to może w krótkim czasie wstawić 150 zdjęć . Tak jest np ze mną i innymi .Pojawiłam się tu mając w zapasie ok 800 przepisów ( jeszcze nie wstawiłam wszystkiego z archiwum ).
Ale masz rację - mało prawdopodobne by ktoś wstawiał hurtem tyle przepisów jednego rodzaju ( moze się jednak trafić rodzynek ) . Na pewno wszyscy skorzystamy z podpowiedzi .Pozdrawiam.
Buniu, mam nadzieje, że 1000-y przepis będzie jakoś uczczony!?

Odp: Odp: Odp:Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

bogda46 napisał(a): Zobaczcie też :
"łatwe , taniei sprawdzone przepisy kulinarne"
"domowe wypieki niebo w gębie (przepisy kulinarne)"
Jeśli możesz, podaj linki do tych stron - ciężko znaleźć.

Odp: Odp: : : Wit

Śliweczka napisał(a): Ciasto bez masła,ale na maślance.Z truskawkami i z dynią.Dynia z własnych zapraw,wcześniej pielęgnowana na działce.W smaku trochę przypomina brzoskwinię.Przepisu niestety nie zamieszczę,bo nie mój,chyba,że na forum,dla zainteresowanych przepisem.Bo ciasto jest łatwe do zrobienia i przepyszne.
Śliweczko, proszę daj przepis! Bo Ci zjem zdjęcie!

Odp: Odp: Odp:Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Bahus napisał(a): Jeszcze raz powtarzam tu nie "Wielkie Żarcie".....resztę pozostawiam bez komentarza.
Ale człowiek ten sam! Nie ma sensu tracić czasu na kłótnie. Po prostu dajmy sobie spokój, bo swoich poglądów i zasad nie zmienimy.Ty dalej będziesz moderatorem, który "tępi" ludzi za ochronę swoich praw autorskich, a ja dalej będę uważała, że czyjś dorobek jest rzeczą świętą i nie wolno z niego korzystać bez zgody autora. Ani ja nie przekonam Ciebie ani Ty mnie! Ktoś tylko może stracić godność, a to nie jest moim celem!

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Babciagramolka napisał(a): Wyciągam z zamrażalnika i modzę . Dziś padło na białą kiełbasę .
-,, Biała na puree ziemniaczano-fasolowym "
- ,, Puree ziemniaczano -fasolowe "
A znajdzie się dla mnie porcyjka?