Odp: Odp: : : Wit

Babciagramolka napisał(a): A ja mam coś nowego .Nie wiem czy już widzieliście .
Coś podobnego do sezamek .Taki miękki sezamowy placek . Smaczny .Jeszcze nie wymyśliłam jak go można wykorzystać po za podjadaniem .A może ktoś już takie kupował i coś z nimi robił ?
No tak to nalesniki a sa "gumowate" bo miod maja w skladnikach.Tu taj w Madrycie tez tak nazywaja creps,takie placki mozna podawac z syropem owocowym,zrobic przekladañca.

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Sarenka napisał(a): iwi69 napisał(a): Ja czernine chcialam zjesc ale jak zobaczylam to mi sie odechcialo ale to bylo jak bylam mala.Teraz to nie mam wielkiego problemu bo jak zjadlam jadra byka to chyba czernine tezU mnie rosolek i rodzina zjadla schabowe a ruskie pierogi

Jadra byka, to chyba pospolite danie w Twoich stronach iwi cio? A sprobowalabym, ciekawe, czy trzeba zatykac nos?
Jadra byka to tak sobie ale ogon byka to podstawa.

Odp: co dzisiaj na obiad?

Ja czernine chcialam zjesc ale jak zobaczylam to mi sie odechcialo ale to bylo jak bylam mala.Teraz to nie mam wielkiego problemu bo jak zjadlam jadra byka to chyba czernine tezU mnie rosolek i rodzina zjadla schabowe a ruskie pierogi

Odp: Witajcie o poranku...

Witam Was w piekny sloneczny poranek.