Odp: Owsianka

Polecam "zwykłe" płatki owsiane, czyli te, które faktycznie przypominają płatki a nie pokruszone coś. Błyskawiczne się stanowczo do tego nie nadają - to są zwykłe odpady poprodukcyjne. Zwykłe mają smak (nawet bez dodatków!) i co najważniejsze - w trakcie gotowania tworzą "mleko", które zbawiennie działa na skórę, włosy i paznokcie

Odp: Marynowana dynia

Bez problemu możesz ją wykorzystać do sałatek i surówek. Nadaje się też do koreczków na imprezy

Odp: Mus jabłkowy

Tu nie do końca ma wpływ gatunek jabłek, bo wszystkie ciemnieją. Warto po prostu skropić owoce sokiem z cytryny przed dalszą obróbką.

Odp: Cukinia a' la ananas

Chodzi o odpowiednie zamarynowanie cukinii w słoiku Dzięki wykorzystaniu do tego celu cukru i kwasku cytrynowego cukinia staje się podobna w smaku do ananasa z puszki.

Odp: Masło ze śmietany

Prawdopodobnie śmietana nie jest dostatecznie schłodzona lub... ma bliski termin końca przydatności. Z tym drugim problemem się już kilka razy zetknęłam i wtedy nie ma siły, nawet 30 sekundowe ubijanie zmienia całość w masło