Polecam "zwykłe" płatki owsiane, czyli te, które faktycznie przypominają płatki a nie pokruszone coś. Błyskawiczne się stanowczo do tego nie nadają - to są zwykłe odpady poprodukcyjne. Zwykłe mają smak (nawet bez dodatków!) i co najważniejsze - w trakcie gotowania tworzą "mleko", które zbawiennie działa na skórę, włosy i paznokcie
w jednym z wątków zapytałeś cytuję:
"A próbowałyście zrobić taką owsiankę z owocami albo bakaliami czy też może czekoladą? Jakie dodatki będą do niej najlepsze?"
Z rodzynkami i morelami jest pyszna Lubię też do niej dodać maliny, truskawki i jagody. Zastanawiam się nad dodaniem orzechów tylko wcześniej je uprażę
Ja też robię owsiankę z płatków owsianych takich zwykłych ale w pewnym sensie niezwykłych Z tak prostego składnika można wyczarować coś tak pysznego i genialnego. Do tego na tyle różnych sposobów
Jakie płatki owsiane kupujecie do zrobienia owsianki? Wypieracie te zwykłe czy może te błyskawiczne? Które Waszym zdaniem są do owsianki najlepsze?
Ja robię owsiankę ze "zwykłych" płatków owsianych. Wydaje mi się, że z nich wychodzi najlepsza Może ktoś lubi taką z błyskawicznych ja jednak jestem tradycjonalistką i robię owsiankę tak jak robiła ją moja mama i babcia
Owsianka
Obserwuj wątekOdp: Owsianka
Jagodowa
Odp: Odp: Odp: Owsianka
ciasteczka
"A próbowałyście zrobić taką owsiankę z owocami albo bakaliami czy też może czekoladą? Jakie dodatki będą do niej najlepsze?"
Z rodzynkami i morelami jest pyszna Lubię też do niej dodać maliny, truskawki i jagody. Zastanawiam się nad dodaniem orzechów tylko wcześniej je uprażę
Odp: Odp: Owsianka
ciasteczka
Odp: Owsianka
mocsłodkości
Ja robię owsiankę ze "zwykłych" płatków owsianych. Wydaje mi się, że z nich wychodzi najlepsza Może ktoś lubi taką z błyskawicznych ja jednak jestem tradycjonalistką i robię owsiankę tak jak robiła ją moja mama i babcia
Owsianka
skuter5