Odp: Odp: Forum dla działkowców
- Forum: Forum dla działkowców
misia53 napisał(a): taki sobie krzaczek
Pewnie, teraz krzaczek, który za parę lat będzie baaaardzo duży
Staż w Gotujmy: 5642 dni
Miasto: Mikołów
misia53 napisał(a): taki sobie krzaczek
Pewnie, teraz krzaczek, który za parę lat będzie baaaardzo duży
misia53 napisał(a): Jolanta27 napisał(a): misia53 napisał(a): A to nasz nowy nabytek , nie wiem co z tego wyrośnie , to nie jest srebrny swierk chociaz bardzo podobny.
Faktycznie Misiu bardzo podobny do świerka srebrnegoŚwierki bardzo wolno rosną ale na pewno coś ładnego urośnie. Proponuję, żeby go od czasu do czasu, mniej więcej raz w roku podcinać, a na pewno będzie rósł równo. No i nie pozwól, żeby pieski czy kotki pod nim urządzały sobie "ubikację"ale to na pewno wiesz.
Z tym podcinaniem to chyba nie trafiłaś. To rośnie jako krzew nie drzewo .
To znaczy, że jesteś pewna, że on w górę nie pójdzie
dobry napisał(a): Ale doszlo
Teraz rozmawiamy o tym jak rozwiazac problem na przyszlosc. A pozycja ewcika nie ma co sobie zawracac glowy, zajme sie tym jak tylko ustalimy, ktory wariant reformy obowiazuje (1, 2, 3?).
pozdrowienia
Nigdy nie dojdzie do zbanowania punktacji "ewcik89" , jeśli będziemy rozważać kwestię....jakim aparatem, czy w ogóle, ile zdjęć itp. Macie kochani określić się za jaką jesteście opcją 1,2 czy3. Głosujcie na którąś z tych opcji bo o to teraz chodzi. Ja już na ten temat się wypowiedziałam
Bahus napisał(a): Jolanta27 napisał(a): A pieczarki można jeść na surowo, Nie wiem, ale ja chyba do tyłu jestem
https://gotujmy.pl/salatka-z-pieczarek,przepisy,43859.html
Oczywiście, że można....podają je nawet w najlepszych restauracjach....sam widziałem
Dziękuję Ci Bahusie za informację, wcześniej napisała do mnie koleżanka, która zna się bardzo dobrze na grzybach - i potwierdziła, że oczywiście można, ale tylko te młode, bielutkie obrane ze skórki kapelusiki i to bardzo drobno posiekane
A zwątpiłam czytając przepis, ten do którego podałam link. Mimo wszystko na takie pieczarki surowe nie skuszę się. Uwielbiam pieczarki ...ale jednak takie podsmażane, rozpływające się w ustach.
misia53 napisał(a): a to są moje borówki
Na te śliczne boróweczki też się piszę
misia53 napisał(a): A to nasz nowy nabytek , nie wiem co z tego wyrośnie , to nie jest srebrny swierk chociaz bardzo podobny.
Faktycznie Misiu bardzo podobny do świerka srebrnegoŚwierki bardzo wolno rosną ale na pewno coś ładnego urośnie. Proponuję, żeby go od czasu do czasu, mniej więcej raz w roku podcinać, a na pewno będzie rósł równo. No i nie pozwól, żeby pieski czy kotki pod nim urządzały sobie "ubikację"ale to na pewno wiesz.
Przyłączam się do gratulacji. A może zrobisz coś pysznego z tych grzybków.
Portal jest dla wszystkich użytkowników, jednych zdolniejszych, drugich mniej. Daje wszystkim równe szanse i to z punktu moderatora jest ważne. Rozwój portalu zależy od ilości użytkowników, wymaga jednak kontroli i eliminowania nieuczciwych praktyk, których niestety, nie da się uniknąć. Wariant 2-gi jest chyba najlepszy, nigdy nie będzie doskonały żaden, bo zawsze znajdą się czarne owce, które będą szukać sposobu obejścia. Opcja z 5 przepisami jest słuszna, ukróci to machlojki.
Nie wnikam w dyskusję Bahusa z Dobrym, bo każdy ma prawo do wyrażenia własnej opinii. Ale dobrze się dzieje, że dyskusja jest podjęta i za to Wam chwała. Przy okazji rośnie nam nowa "gwiazda", mająca 8 dni stażu, nie mając żadnego przepisu, już jest w randze kucharza, a kto to taki... sami sprawdźcie.
Pozdrawiam
Przypuszczam, że Pyza nie do mnie pije, tylko do tych, którzy wystawiają przepisy
pisane na kolanie, które są bzdurne i nie nadają się do żadnej kategorii.. coś w stylu:
skład: ziemniak, ogórek
opis: wszystko pomieszać i gotowe.
A ludzie z zewnątrz to czytają i jak myślicie co sobie pomyślą o portalu...
Na szczęście takich jest mniejszość.
A jeżeli chodzi o to nieszczęsne zdjęcie, którego chwała... już nie ma to ja jeszcze bym przeszła nad tym do porządku dziennego ale sami użytkownicy pisali do mnie na pw oraz w komentarzach, żeby coś z tym zrobić. I mam nadzieję, że tym ten wątek będzie zakończony
Dziękuję bardzo za usunięcie tego " pięknego" zdjęcia Ja wcale nie uważam, ze potrawa jest genialna, natomiast uważam, zresztą nie tylko ja, że zdjęcie jest wyjątkowo obrzydliwe. A jeśli już ktoś musi dodawać zdjęcia do potraw innych to mimo wszystko powinien spytać o zgodę autora przepisu Przypuszczam dobry, że nie chciałbyś, by ktoś do Twojego przepisu dodawał zdjęcia przypominające delikatnie mówiąc pomyje na talerzyku
Pozdrawiam
Jola