Odp: Odp: Forum dla działkowców
- Forum: Forum dla działkowców
misia53 napisał(a): taki sobie krzaczek
Pewnie, teraz krzaczek, który za parę lat będzie baaaardzo duży
Staż w Gotujmy: 5771 dni
Miasto: Mikołów
misia53 napisał(a): taki sobie krzaczek
Pewnie, teraz krzaczek, który za parę lat będzie baaaardzo duży
misia53 napisał(a): Jolanta27 napisał(a): misia53 napisał(a): A to nasz nowy nabytek , nie wiem co z tego wyrośnie , to nie jest srebrny swierk chociaz bardzo podobny.
Faktycznie Misiu bardzo podobny do świerka srebrnegoŚwierki bardzo wolno rosną ale na pewno coś ładnego urośnie
. Proponuję, żeby go od czasu do czasu, mniej więcej raz w roku podcinać, a na pewno będzie rósł równo. No i nie pozwól, żeby pieski czy kotki pod nim urządzały sobie "ubikację"
ale to na pewno wiesz.
Z tym podcinaniem to chyba nie trafiłaś. To rośnie jako krzew nie drzewo .
To znaczy, że jesteś pewna, że on w górę nie pójdzie
dobry napisał(a): Ale doszlo
Teraz rozmawiamy o tym jak rozwiazac problem na przyszlosc. A pozycja ewcika nie ma co sobie zawracac glowy, zajme sie tym jak tylko ustalimy, ktory wariant reformy obowiazuje (1, 2, 3?).
pozdrowienia
Nigdy nie dojdzie do zbanowania punktacji "ewcik89" , jeśli będziemy rozważać kwestię....jakim aparatem, czy w ogóle, ile zdjęć itp. Macie kochani określić się za jaką jesteście opcją 1,2 czy3. Głosujcie na którąś z tych opcji bo o to teraz chodzi.
Ja już na ten temat się wypowiedziałam
Bahus napisał(a): Jolanta27 napisał(a): A pieczarki można jeść na surowo, Nie wiem, ale ja chyba do tyłu jestem
https://gotujmy.pl/salatka-z-pieczarek,przepisy,43859.html
Oczywiście, że można....podają je nawet w najlepszych restauracjach....sam widziałem
Dziękuję Ci Bahusie za informację, wcześniej napisała do mnie koleżanka, która zna się bardzo dobrze na grzybach - i potwierdziła, że oczywiście można, ale tylko te młode, bielutkie obrane ze skórki kapelusiki i to bardzo drobno posiekane
A zwątpiłam czytając przepis, ten do którego podałam link. Mimo wszystko na takie pieczarki surowe nie skuszę się. Uwielbiam pieczarki ...ale jednak takie podsmażane, rozpływające się w ustach.
misia53 napisał(a): a to są moje borówki
Na te śliczne boróweczki też się piszę
misia53 napisał(a): A to nasz nowy nabytek , nie wiem co z tego wyrośnie , to nie jest srebrny swierk chociaz bardzo podobny.
Faktycznie Misiu bardzo podobny do świerka srebrnegoŚwierki bardzo wolno rosną ale na pewno coś ładnego urośnie
. Proponuję, żeby go od czasu do czasu, mniej więcej raz w roku podcinać, a na pewno będzie rósł równo. No i nie pozwól, żeby pieski czy kotki pod nim urządzały sobie "ubikację"
ale to na pewno wiesz.
Przyłączam się do gratulacji. A może zrobisz coś pysznego z tych grzybków.
Portal jest dla wszystkich użytkowników, jednych zdolniejszych, drugich mniej. Daje wszystkim równe szanse i to z punktu moderatora jest ważne. Rozwój portalu zależy od ilości użytkowników, wymaga jednak kontroli i eliminowania nieuczciwych praktyk, których niestety, nie da się uniknąć. Wariant 2-gi jest chyba najlepszy, nigdy nie będzie doskonały żaden, bo zawsze znajdą się czarne owce, które będą szukać sposobu obejścia. Opcja z 5 przepisami jest słuszna, ukróci to machlojki.
Nie wnikam w dyskusję Bahusa z Dobrym, bo każdy ma prawo do wyrażenia własnej opinii. Ale dobrze się dzieje, że dyskusja jest podjęta i za to Wam chwała. Przy okazji rośnie nam nowa "gwiazda", mająca 8 dni stażu, nie mając żadnego przepisu, już jest w randze kucharza, a kto to taki... sami sprawdźcie.
Pozdrawiam
Przypuszczam, że Pyza nie do mnie pije, tylko do tych, którzy wystawiają przepisy
pisane na kolanie, które są bzdurne i nie nadają się do żadnej kategorii.. coś w stylu:
skład: ziemniak, ogórek
opis: wszystko pomieszać i gotowe.
A ludzie z zewnątrz to czytają i jak myślicie co sobie pomyślą o portalu...
Na szczęście takich jest mniejszość.
A jeżeli chodzi o to nieszczęsne zdjęcie, którego chwała... już nie ma to ja jeszcze bym przeszła nad tym do porządku dziennego ale sami użytkownicy pisali do mnie na pw oraz w komentarzach, żeby coś z tym zrobić. I mam nadzieję, że tym ten wątek będzie zakończony
Dziękuję bardzo za usunięcie tego " pięknego" zdjęcia Ja wcale nie uważam, ze potrawa jest genialna, natomiast uważam, zresztą nie tylko ja, że zdjęcie jest wyjątkowo obrzydliwe. A jeśli już ktoś musi dodawać zdjęcia do potraw innych to mimo wszystko powinien spytać o zgodę autora przepisu
Przypuszczam dobry, że nie chciałbyś, by ktoś do Twojego przepisu dodawał zdjęcia przypominające delikatnie mówiąc pomyje na talerzyku
Pozdrawiam
Jola