Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy
- Forum: Tu zgłaszamy problemy
nie mozesz dawac przecinkow, bo jak dasz to to co po "," zostaje przeniesione pod nastepne zdjecie, tez dlugo myslalam nad tym, az w koncu sama doszlam
Staż w Gotujmy: 4695 dni
Miasto: -
nie mozesz dawac przecinkow, bo jak dasz to to co po "," zostaje przeniesione pod nastepne zdjecie, tez dlugo myslalam nad tym, az w koncu sama doszlam
Nawet jaja z majonezem nadal nie zostały poprawione:
https://gotujmy.pl/swiateczne-jaja,przepisy,146017.html
i po co to upominanie,,,, pobłażanie... głaskanie....
tylko ktoś kto potrafi wykorzystać daną mu szansę na to zasługuje.
Buniu, zdaje sobie sprawę ze wszystkiego co napisałaś, nie życzę Ci też abys musiała pracować jak wielbłąd ale jak wiele osób kilkukrotnie zwraca uwage na ten sam błąd czy plagiat to ktos mógłby zareagować. Zreszta ja jak i inni nie pisali przeciez wprost do Ciebie, napisałam ogólnie mając na mysli osoby zajmujące sie wizerunkiem strony i nie chciałam Cie przy tym urazić. Tak jak napisałaś sama przyłapałaś smakosza na nieuczciwości
A o dodawaniu zdjęć z imienin cioci itd nic nie pisalam. Sama mam jakis przepis i zdjecie od tesciowej oraz mamy mojej Tyle, że to co na fotce to i w opisie
Smakosz napisałaś mi na priv, że poprawiasz przepisy itd, ale mogłabyś nie czekać aż ludzie Cię będą palcami wytykać na forum i każdy błąd wykryją za Ciebie, tylko sama prześledzic swoje przepisy i zastanowić sie czy maja jakikolwiek sens, bo wiele z nich nie ma żadnego. Dobrze, że zaczęłaś dodawać zwykłe proste obiady, które sama robisz itd, ale według mnie wstrzymaj sie na chwilę z nowymi przepisami i dobijaniem pkt, a zajmij tym co trzeba naprawić. Jest tego cała masa. Nie wiem- albo popoprawiaj przepisy tak aby naprawde miały ręce i nogi, albo je usuń jak nie umiesz poprawić tego co napisałaś i proste
Ja wkleje Ci tutaj ponownie kilka przykładów, które aż rażą i trzeba je poprawić, ale zacznij szukać błędy sama i nie popełniaj nowych. Dziewczyny też wiele Ci już wymieniały czy to w komentarzach czy tutaj, dostosuj sie do tego. Skasuj powtarzające sie fotki z innego portalu, na którym do tej samej potrawy dodałaś inny przepis, bo to szczyt wszystkiego...albo skasuj tu, bo teraz to nie wiemy który przepis jest prawdziwy...
Naprawdę masz wiele do poprawienia i odzyskania wizerunku na tej stronie, trzeba w końcu zadziałać, aby było to fair wobec innych.
tutaj przykładowe błędy tylko z ostatnich 10 dni:
https://gotujmy.pl/sernik-na-zimno-z-owocami-,przepisy,146268.html
4 łyżki jaja nie wiedziałam, że jaja podajemy w łyżkach
poza tym przepis jest napisany nie po polsku w stylu "kali pić" 1 łyżka proszek itd
a co najważniejsze i pisało o tym wiecej osób przepis nie przedstawia podanej potrawy, co jest niezgodne z regulaminem. Na zdjęciu nie ma biszkoptu, a gdyby upiec taki z 4 jaj to byłby bardzo wysoki na taka forme jaka jest na zdjęciu. Trzeba usunąć fotke nie przedstawiającą przepisu lub poprawić przepis i usunąć niepotrzebne składniki i opis tego co robimy, a czego na fotce nie ma.
https://gotujmy.pl/kolacz-z-kruszonka,przepisy,146110.html
tu z kolei słowo w słowo, przecinek w przecinek podane składniki ja na tej stronce:
http://magazyn-kuchnia.pl/blogi/moniczkawkuchni
Jesli sie wzorowałaś na tym przepisie to choc miej tyle godności, aby składniki napisać sama a nie kopiować ich z taka dokłądnością, aż do nawiasu.
Pisania przepisów może i trzeba sie nauczyć, ale pisania użytych składników chyba nie. Jak można mleko mylić z mąką "Posypujemy kruszonką. kruszonka: Mleko, masło i cukier łączymy ze sobą aż do uzyskania kruszonki." Z mleka nie wyjdzie kruszonka.
https://gotujmy.pl/pyszny-placek-biszkoptowy-z-bita-smietan,przepisy,145645.html
Placek z bitą śmietaną bez bitej śmietany (najważniejszego głównego składnika placka). Żelatyna oraz cukier puder opisany w przepisie także nie istnieja w składnikach. Podania składników uczyć nie trzeba, jak można nie podać połowy, a druga połowę napisać bez odmiany w j. polskim. Od razu widać, że są skądś skopiowane.
https://gotujmy.pl/przepis-na-sernik,przepisy,145609.html
Zdjęcie z sernikiem który ma na spodzie ciasto, a ciasta w przepisie jak nie było tak nie ma. Rodzynki miesza sie z masą serową, nie wciskamy ich w sernik. Nie ma też napisane co sie stało z mąką ziemniaczaną.
Koniecznie trzeba tu dopisać (aby mialo ręce i nogi) przepis na spód, albo usunąć fotkę) i poprawić przepis mimo to.
https://gotujmy.pl/tort-smietankowo-owocowy-na-szybko,przepisy,145561.html
Tutaj pomieszane jest wszystko co tylko mozna pomieszac. Nikt nie rozumie tego przepisu i wszystko nie ma tu sensu. A ta ilość olejku?
Należałoby tutaj wszystko poprawić, juz nawet wymieniać mi się nie chcę...
Poza tym i o tym też już inni Ci pisali jak podajesz, że używasz 1 opakowanie czegoś np mięsa, to nie pisz opakowaniami, bo one mają różną wagę, napisz ile to opakowanie ma kg, ile dkg itd.
Trzymam kciuki za poprawę wszystkich błędów, tez tych które inni juz wcześniej opisali.
Joaśka o to wlasnie chodzi, że przykładów ludzie dali juz mnóstwo, a jednak nadal nie wystarczająco. Widzę, że lepiej udawać, że sie niczego nie rozumie i wszystko jest ok fajny portal, szkoda tylko, że można na niego dodawać taki chłam, którego nikt nie sprawdza.
Czyli żadne zasady nie obowiązują róbta co chceta
A to ?
"Przyłapanie na trzykrotnym plagiacie -500
Przyłapanie na kolejnych plagiatach wyzerowanie konta"
Osobiście sama pisałam smakoszowi jakies tam porady itd, ale jednak niewiele dociera. Osoba która jest srebrnym ekspertem i ma tak gigantyczna ilośc punktów i przepisy na jakieś cuda, teraz nie umie napisać prostego przepisu? ciągle błędnie opisuje zdjęcia, inaczej opisując potrawę tu, inaczej na innym portalu? kompletnie nie ma pojęcia o tym co pisze ślepo kopiując przepisy z innych stron i blogów, zamienia kolejność składników nie zwracając uwagi na to co do czego i czy to co napisała ma sens? to sie nie liczy? Czy to, że ludzie odwiedzający te strone chcący korzystać z przepisów na niej zamieszczonych straca jedynie pieniądze na produkty, z których i tak nic sie nie uda? to nic nie znaczy?
No trudno......
Nie ma sensu pisanie o błedach, bo i tak nic to nie zmienia
dokładnie ja też.
Problem w tym, że moderatorzy maja wszystkich daleko......, na wszystkie możliwe sposoby tłumaczą błędy itd itd... , że srebrny ekspert dopiero się uczy możemy sobie pogadać. Nie liczy sie jakość, a ilość widocznie i wszystkie plagiaty dozwolone
aluminium
um...
Czy moj przepis na jajka nadziewane śledziami nalezy do kat. promowanej?