Odp: Konkurs - Kulinarne wariacje pod kontrolą z blenderem Philips

Dzięki funkcji SpeedTouch można intuicyjnie zmieniać prędkość. Blender ma w jednym przycisku funkcję SpeedTouch oraz funkcję turbo. Umożliwia to wygodną i intuicyjną obsługę blendera- mocniejsze naciśnięcie wyzwala większą moc, przez co można uzyskać preferowaną konsystencję lub gładką masę.

Zbliża się okres spotkań i imprez- święta, Sylwester, Karnawał, urodziny mojej przyjaciółki, moje urodziny. Kameralna, "prywatna" i absolutnie na czasie. Świetna domówka bije na głowę szaloną noc w klubie lub wielką galę. Podstawą takiej imprezy jest gospodyni, która po przygotowaniu poczęstunku nie pada ze zmęczenia, tylko bawi się razem z gośćmi. Świetnie byłoby mieć takiego pomocnika we własnej kuchni.

Odp: Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

Każdy z nas chciałby być zdrowy, piękny i bogaty. Często wydajemy setki złotych na cudowne kuracje i kremy, które mają nam pomóc ziścić przynajmniej dwa pierwsze marzenia. Tymczasem wokół nas jest mnóstwo naturalnych produktów, które pomogą zachować zdrowie i urodę na długie lata. Przeważnie mamy je w lodówce.Mój sok musi być nie tylko smakowitym napojem łagodzącym obecny jesienny, a raczej już prawie zimowy, głód słodyczy, ale też działać na moją skórę wyjątkowo upiększająco i rozgrzewać. To dużo zadań jak na jeden sok, ale może się udać. Rodzynki, główny składnik soku, zawierają witaminy i minerały. W towarzystwie antyoksydantów z cytrusów i winogron, minerałów i beta karotenu z marchwi oraz gruszki rodzynki tworzą istny napój upiększający. Dodatek gałki muszkatołowej, nie tylko nadaje mu korzenny smak, ale działa też rozgrzewająco, przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie.

Składniki:
- 1/2 szklanki rodzynek
- pomarańcza
- 1/2 szklanki świeżych winogron
- gruszka
- średnia marchew
- szczypta zmielonej gałki muszkatołowej

Przygotowanie:
Rodzynki namoczyć w wodzie i zostawić na całą noc. Wycisnąć sok z owoców i warzyw w sokowirówce. Rodzynki wraz z wodą przełożyć do wysokiego naczynia, dodać sok i zmiksować. Przelać do szklanki i posypać gałką muszkatołową.

W okresie jesienno- zimowym trzeba się wzmocnić i odnowić siły witalne, by mogły walczyć z wirusami. Świetnie nada się do tego sok dyniowo- brokułowo- cebulowy z pietruszką. Jest skarbnicą beta-karotenu, który przywraca skórze także piękny wygląd. Ochrona i uroda- czy potrzeba czegoś więcej?

Składniki:
- dynia (ok. 300 g)
- brokuły (ok. 200 g)
- 2 cebule
- 2 jabłka
- natka pietruszki

Przygotowanie:
Warzywa umyć, nie obierać, wycisnąć sok z sokowirówce i wymieszać. Natkę wypłukać, posiekać i udekorować nią każdą porcję soku.

Odp: Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

1. 20%-procent

2. Szczególnie, podczas upałów dbam o to, by mój organizm był nawodniony. Zamiast sięgać po kolejną butelkę przesłodzonego, sztucznego barwionego gazowanego napoju, lepiej wybrać wodę, która nie tylko zaspokoi nasze pragnienie, ale dostarczy również organizmowi cennych składników. Nikt nie poleca picia zimnej wody prosto z lodówki, lecz letnią, najlepiej z cytryną lub limonką i listkami mięty lub z plasterkiem ogórka i listkami mięty. Podobnie działanie orzeźwiające ma sok ze świeżych jeżyn z wodą osłodzony miodem. W upalny dzień przed wyjściem do pracy piję ciepłą wodę ze szczyptą soli, plasterkiem cytryny oraz odrobiną sproszkowanego imbiru i miodu. To znany w Indiach świetny sposób na przeżycie w wysokich temperaturach.

Odp: Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

Rano wybiegam bez śniadania, w pracy ratuję się mocną kawą i słodką bułką, potem zupka w proszku lub jakiś fast food. Prawdziwa bomba kaloryczna i chemiczna. Wieczorem, zmęczona wracam do domu. STOP! Tak dłużej nie można. Nie mam zbyt dużo czasu, by wygotowywać, a jednak chcę zjeść zdrowe, syte i przede wszystkim ciepłe posiłki. Chcę cieszyć się życiem w stylu slow. Niestety, jak na razie nie mam w kuchni żadnego asystenta, więc na początek "nowego, zdrowego życia" dobrze byłoby zacząć od najbardziej doskonałego pomocnika jakim jest Multicooker. To jak krem BB, tylko tyle że w kuchni- 4 w 1: piekarnik, patelnia, mikrofalówka i wypiekacz. Zależnie od czasu i chęci mogę wypróbować jego funkcję, jaką tylko chcę. Wreszcie mogłabym odkrywać prawdziwy smak potraw, bo Multicooker ma funkcję utrzymania ciepła, która pomaga zachować wartości odżywcze przez 24 h. To dla mnie świetna wiadomość, bo mogę przygotować potrawę wieczorem, a zjeść następnego dnia nie odgrzewając go powtórnie. Dzięki temu potrawa zachowa na dłużej nie tylko swój smak, ale też wartości zdrowotne.

Odp: Konkurs - Stoliczku nakryj się z... Unoldem!

Zbliża się Wielkanoc. To święto życia, obfitości, wspólnoty i radości. To przede wszystkim czas, kiedy na stole królują jajka. Bez nich Wielkanoc byłaby jak Gwiazdka bez opłatka. Na stole pojawiają się m.in. pisanki, jajka faszerowane, sałatki warzywne i jajeczne, pasztety, galarety, sosy czy żurek. Możliwości jest dużo, a do tego potrzebne są gotowane jajka, dlatego w mojej kuchni przydałby mi się jajowar. Jako stawiająca pierwsze kroki w sztuce kulinarnej, chcę by moje potrawy były szybkie i łatwe, ale jednocześnie smaczne. Jajowar to dla mnie oszczędność czasu i energii, idealny dla osób zapominalskich i zajętych jak ja. Od razu mogę ugotować kilka jajek, co jest dla mnie dużym ułatwieniem. Już nigdy nie miałabym poparzonych palców i zawsze wiedziałabym, kiedy kończy się czas gotowania, bo urządzenie powiadamiałoby mnie sygnałem dźwiękowym. Poza tym bardzo podoba mi się jego "kosmiczny kształt". Lubię takie gadżety. Oczywiście jajowar będę używała także po świętach. Zaskoczę bliskich całkiem nowym daniem zamiast tradycyjnych jajek na twardo. To będzie ciekawa alternatywa. Jajka w koszulkach, mollet, po wiedeńsku albo po szkocku, w trzech kolorach... Moja fantazja nie zna granic, tylko żebym wygrała jajowar. I już możemy podzielić się jajkiem!