wołowina jak zrobić żeby była jadalna? :)

Hej
Ostatnio pierwszy raz zdecydowałem się zrobić wołowinę miałem mięso z łopatki.Czytałem sporo przepisów z których większość wymagała olbrzymiej ilości czasu, duszenia się mięsa z warzywami i winem.Ponieważ musiałem coś wszamać na szybko zdecydowałem się na sposób chiński jednak na patelni ponieważ nie mam woka.Niestety wyszła niejadalna, twarda jak podeszwa od buta .Może znacie jakieś fajne przepisy na to mięsko ?

kuchenki indukcyjne philipiak czy inna?

Witam serdecznie wszystkich miłośników gotowania
Jestem obecnie na diecie kulturystycznej masowej na której muszę zjadać ok 7 posiłków dziennie.Z tego powodu sporo gotuję i smażę głównie mięsa ryż itd używam zwykłej gazowej kuchenki jednak zużywam bardzo dużo gazu i w ramach zaoszczędzenia energii zastanawiam się nad kupnem kuchenki indukcyjnej.Przeglądając oferty w necie natknąłem się na sprzęt marki Philipiak model PH-C10.Cena jest dość wysoka jednak biorąc pod uwagę wysoką eksploatację może się zwrócić(w końcu kupuję się sprzęt na lata) ..A może znacie jakieś inne marki albo rozwiązania .Chętnie zapoznam się z waszymi opiniami
Pozdrawiam