Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
thegrooba napisał(a): Pyza napisał(a): thegrooba napisał(a): Smardze to taki rarytas, którego nie jadłam nigdy, a chciałabym spróbować Mają też fajną strukturę kapelusza a ja lubię takie kontrasty na talerzu.Jestem ciekawa do jakiego grzyba które jadłam w smaku są one podobne...
podobno można czasami kupić suszone w supermarketach więc szukaj a jak nie to na początku maja planuj wypad na Słowację - tam można zbierać bo u nas, w Polsce, są pod ochroną...
a smak? trudno porównać je do jakichś innych grzybów bo mają swój własny aromat, są delikatne i bardzo smaczne
Dzięki Rozejrzę się, nie zwróciłam w sklepach szczególnej uwagi. Chociaż tego specyficznego kształtu nie da sie ominąć.. W maju będę niestety ostro pracować nad dyplomem więc wyjazdu zaplanować sie nie da.
A dzis na obiad parowane prowansalskie 'zapiekanki'. Do tego pszenne bułeczki i sałata z vinegretem i kukurydzą
Ale cudenka znowu wyczarowalas