Odp: Co dzisiaj na podwieczorek?

Misiu, ide szybko przepisy ogladnac, ciasto wyglada zabojczo

Odp: co dzisiaj na obiad?

Kluski nadziewane miesem i czosnkowa cukinia

Odp: co dzisiaj na obiad?

Przyszla mi ochota na buraczki, ktore najlepiej mi smakuja w tym zestawie

Odp: co dzisiaj na obiad?

U mnie na obiad resztki z wczorajszej kolacji i placuszki z jagodami

Odp: oto mój pomysł na kolację

Wczorajsza kolacja...

Odp: co dzisiaj na obiad?

Och, za szybka bylam i nie dodalam zdjecia

Odp: co dzisiaj na obiad?

Pycha niedzielne obiadki, u mnie prazona, kapusta czerwona z gozdzikami i mieso wolowe z cebula

Odp: Galeria fotograficzna.

Swietne zdjecia Mariko,tak wlasnie bawia sie kobiety w Niemczech w tlusty czwartek

Odp: gołąbki....jak ich nie zepsuć...

A ja golabkow w ogole nie dusze. Smaze je na patelni na malym ogniu-ok.30 min.- i podaje oblane sosem pomidorowym. Z lisci tez nic nie wycinam, tylko grube miejsce tluke delikatnie tluczkiem drewnianym do miesa. Najchetniej uzywam do golabkow kapusty wloskiej, nie gotuje jej w calosci tylko odciete liscie wkladam do garnka i gotuje.