Odp: Najgorsza knajpa w mieście (Warszawa)
Omijajcie BASZTE, chyba ze ktoś lub dostać glanem lub kuflem po łbie.
Żulernia jakich mało, nic tylko taka moja dygresja z pobytu tam. Więcej tam nie pójdę
Staż w Gotujmy: 5947 dni
Miasto: -
Omijajcie BASZTE, chyba ze ktoś lub dostać glanem lub kuflem po łbie.
Żulernia jakich mało, nic tylko taka moja dygresja z pobytu tam. Więcej tam nie pójdę
Asia z Bydgoszczy napisał(a): Jadłam w Anglii pieczeń z miętowym sosem, był pyszny... Nie
wiecie, gdzie można taki kupić?
A nie lepiej zrobić.
Składniki:
• 1 mięta *pęczek
• 2 pomidory
• 1 cebula
• 1 ząbek czosnku
• ocet + cukier+ woda + sok z cytryny
Przygotowujesz jak zwykłą sałatkę - mizerię czyli wszystko siekasz i mieszasz ze sobą.
Sos trzeba wstawić do lodówki na pół godziny.
Kawałek schabu, który mamy zamiar upiec, należy zgodnie z upodobaniem zamarynować wcześniej, można go także nadziać warzywami, śliwkami lub innym mięsem.
Aby zbytnio nie wysechł podczas pieczenia, możemy zastosować trzy sposoby:
1. Schab przed pieczeniem umieścić w specjalnie do tego przeznaczonym foliowym rękawie.
2. Obłożyć wierzch schabu plastrami lekko tłustego boczku - tłuszcz, który się wytopi podczas pieczenia, doda mięsu wilgotności i smaku.
3. Naszpikować schab lekko słoniną - w tym celu należy zrobić w schabie małe nacięcia ostrym nożem i umieścić w nich (najgłębiej jak się da) kawałki słoniny.
Naszpikowany słoniną lub obłożony boczkiem schab także można piec w rękawie.
tu znalazłam
https://gotujmy.pl/zbyt-suchy-schab,artykuly,267g0.html
Nie no co ty przecież studenci nie piją
kober: weź sobie kup plusz i zrób jakiś deser z dużą ilością kakao np:
https://gotujmy.pl/zupa-kakaowa-z-ryzem-,przepisy,31293.html