Odp: Odp: Smarowidło na kanapki do słoików

1kg.świeżego boczku
3 średnie cebule
1 szk.wody
5 ząbków czosnku
sól ,pieprz ,łyżeczkę czubatą wegety,jarzynki co kto używa, i inne przyprawy ziołowe

wykonanie:
boczek pokroić w grubą kostkę ,przełożyć do garnka z grubszym dnem i dolać szklankę wody w sypać sól i gotować 3 - 4 godziny pod koniec gotowania przyprawić wedle upodobania.Po tym czasie tłuczkiem do ziemniaków utłucz na miazgę chwile zagotować i wkładać do słoików zakręcać.Czas przechowywania ( ja w lodówce) do 4-5miesięcy.

Odp: Odp: Odp: Lukier i polewa

misia14 napisał(a): Garnek24 napisał(a): A czy kupujecie takie gotowe polewy czekoladowe? Jeżeli tak,to które bardziej wolicie: czy te "zamrożone,które trzeba rozgotowac w gorącej wodzie czy może jeszcze inne?
ja polewy czekoladowe kupuję tylko takie które można rozpuścic w gorącej wodzie (nie we wrzątku); jednak muszą to byc polewy dobrej firmy bo wtedy jest bardziej wydajna i z reguły ma lepszy smak....
To napisz jakiej firmy są najlepsze.