Takie domowej roboty smarowidło na kanapki to jest coś. Z chęcią go wypróbuję, ale pod nadzorem żony, bo jak zawsze coś zepsuję Domowy chlebuś i domowe smarowidło. Jeszcze tylko swojskie masło i żyć nie umierać.
Ciekawy przepis. Muszę wypróbować, bo dawno nie miała okazji zjeść domowego mięsa ze słoika. Mój mąż uwielbia tą galaretkę, która tworzy się na górze. Mniam.
1kg.świeżego boczku
3 średnie cebule
1 szk.wody
5 ząbków czosnku
sól ,pieprz ,łyżeczkę czubatą wegety,jarzynki co kto używa, i inne przyprawy ziołowe
wykonanie:
boczek pokroić w grubą kostkę ,przełożyć do garnka z grubszym dnem i dolać szklankę wody w sypać sól i gotować 3 - 4 godziny pod koniec gotowania przyprawić wedle upodobania.Po tym czasie tłuczkiem do ziemniaków utłucz na miazgę chwile zagotować i wkładać do słoików zakręcać.Czas przechowywania ( ja w lodówce) do 4-5miesięcy.
Hej, szukam przepisów na smaczne smarowidła do kanapek, które mógłbym w jakiś sposób zamknąć w słoikach, żeby mogły przeleżeć z miesiąc, dwa, ewentualnie trzy
Zna ktoś coś sprawdzonego?
Odpowiedz na/ edytuj Smarowidło na kanapki do słoików
Smarowidło na kanapki do słoików
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Odp: Smarowidło na kanapki do słoików
ciasteczka
Odp: Odp: Odp: Odp: Smarowidło na kanapki do słoików
skuter5
Odp: Odp: Odp: Smarowidło na kanapki do słoików
misia5
Odp: Odp: Smarowidło na kanapki do słoików
marianna53
3 średnie cebule
1 szk.wody
5 ząbków czosnku
sól ,pieprz ,łyżeczkę czubatą wegety,jarzynki co kto używa, i inne przyprawy ziołowe
wykonanie:
boczek pokroić w grubą kostkę ,przełożyć do garnka z grubszym dnem i dolać szklankę wody w sypać sól i gotować 3 - 4 godziny pod koniec gotowania przyprawić wedle upodobania.Po tym czasie tłuczkiem do ziemniaków utłucz na miazgę chwile zagotować i wkładać do słoików zakręcać.Czas przechowywania ( ja w lodówce) do 4-5miesięcy.
Odp: Smarowidło na kanapki do słoików
Przemek1993
Odp: Smarowidło na kanapki do słoików
jankowski045
Smarowidło na kanapki do słoików
kokta
Zna ktoś coś sprawdzonego?