Odp: Odp: Odp: Odp: Galeria fotograficzna.

luna19 napisał(a): Marika_1961 napisał(a): luna19 napisał(a): i jeszcze owady
A gdzies ty te fotki zrobila hihi wyglada tak jakby Ci pozowaly te owadki-fajne fotki

a bo ja to jak ide z aparatem to wszystko mi pozuje
Owady focilam w ogrodzie albo na łące
a teraz inny temat
Super ja co roku robie zdjecia u nas w sylwestra jak strzelaja ale nie wychodza tak ladnie ,wiec je zaraz kasuje...

Odp: Odp: Galeria fotograficzna.

A.B. napisał(a): za niektórymi wcale nie przepadam
moje chłopaki
Gitara wieksza od chlopaka,rosnie gitarzysta-super

Odp: Odp: Galeria fotograficzna.

luna19 napisał(a): i jeszcze owady
A gdzies ty te fotki zrobila hihi wyglada tak jakby Ci pozowaly te owadki-fajne fotki

Odp: Odp: Galeria fotograficzna.

A.B. napisał(a): kilka fotek,czy ktoś znajdzie ważkę pośród traw
Znalazlam ja -siedzi sobie na trawce...

Odp: Odp: Odp: Odp: Galeria fotograficzna.

msewka napisał(a): Marika_1961 napisał(a): luna napisał(a): Swietne zdjecia Mariko,tak wlasnie bawia sie kobiety w Niemczech w tlusty czwartek
Bylo swietnie bawilismy sie do 5 rano ,posiedzielibysmy dluzej ale ktos zeslal policje ze jest za glosna muzyka hihi
Tak się bawią kobiety w Niemczech, dlatego, że kobiety są z Polski, prawda?
no hihi tylko ja tam bylam jako jedyna z Polski-ta przebrana za klauna to moja sasiadka jak i kumpela z nia duza imprezuje jak i podrozuje mam na mysli takie wycieczki jednodniowe...

Odp: Czas przetworów

jezyny zaczynaja dojrzewac wiec przepis na dzemik z jezyn

2 kg jezyn
2 kg cukru
Jezyny umyc kilka razy zmieniajac wode.przelozyc na sitko,osaczyc.Go garnka z grubym dnem nasypac tyle jezyn zeby zakrylo dno,posypac je cukrem.Potem wsypac kolejna warstwe owocow i cukru i tak dalej az do wyczerpania skladnikow.Ostatnia warstwa powinien byc cukier.przykryc czysta lniana sciereczka i zostawic na noc.nastepnie gotowac na srednim ogniu,czesto poczasajac garnkiem,ale nie mieszac.Gdy jezyny zgestnieja,zdjac z wierzchu powstala piane,znow przykryc garnek sciereczka i odstawic,aby dzem lekko przestygl.Cieplym dzemem napelnic wysterylizowane sloiczki

Moja wnusia uwielbia ten dzem jak przyjdzie to zawsze pyta oma masz ten dzem z pestakmi?;-)))

Odp: Czas przetworów

Witam salatka zimowa-ta tez robilam juz moich zapasow nie mam w tym roku musze znowu zaprawiac jak ja zrobie to dostawie zdjecie:
skladniki
2 kg bialej kapusty
4 marchewki
dwa stragi papryki (najlepiej kolorowej)
szklanka cukru
szklanka oleju
3/4 szklanki octu 10-proc.
2 lyzki soli
Warzywa umyc ,marchewki obskrobac.Kapuste poszatkowac,dodac grubo startza marchewke.papryke pokroic w paski.Warzywa wymieszac z olejem,przegotowanym i ostudzonym octem,cukrem,sola.Odstawic na dwie godziny.Nalozyc do sloiczkow typu twist,zamknac i pasteryzowac 15-20 minut.

Mi ta salatka smakowala no poza papryka nie jadam papryki wiec przy takich salatkach zawsze mam talerzyk obstrojony hihi