Odp: NOWA ZABAWA

awangarda-alliofil

Odp: Odp: Do bahusa:)

Sarenka napisał(a): I wiecie co mysle, zebysmy wszyscy sie zdystansowali, po co mamy sie irytowac, czy nam jest to potrzebne? Ja robie swoje, nie jestem sama, a Ci, ktorzy wedlug mnie nie postepuja wlasciwie - mam ich gdzies
I tu Sarenko masz rację !
Najgorzej jak jest za dużo adwokatów.(od siedmiu boleści)

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Olej w kuchni

Anula napisał(a): misia53 napisał(a):
justka napisał(a): justka napisał(a): słonecznikowy do smażenia



na słonecznikowym
choć i tak rzadko, bo przerzuciłam się na garnek do gotowania na parze (i wciąż jestem pod jego wrażeniem)


To cytat z artykułu:
Zastosowanie oleju rzepakowego jest wszelakie: jest idealny do smażenia ze względu na odporność na utlenianie, polecany do pieczenia i duszenia, wykorzystywany do wyrobu majonezu,
Olej słonecznikowy jest to olej roślinny, spożywczy wykonywany z pestek rośliny oleistej - słonecznika. Wykorzystywany do gotowania i do sałatek. Z uwagi na dużą zawartość tłuszczy wielonienasyconych, nie należy go podgrzewać powyżej 100 stopni Celsjusza.
O i o to chodzi,zeby sie czegos nowego nauczyc,ja tego nie wiedzialam,a teraz juz wiem.Dzieki Misiu

Odp: NOWA ZABAWA

lukier- romeo

Odp: kawa czy herbata?

arbuz
sezam czy słonecznik?