Odp: Odp: Odp: Olej w kuchni


justka napisał(a): justka napisał(a): słonecznikowy do smażenia



na słonecznikowym
choć i tak rzadko, bo przerzuciłam się na garnek do gotowania na parze (i wciąż jestem pod jego wrażeniem)


To cytat z artykułu:
Zastosowanie oleju rzepakowego jest wszelakie: jest idealny do smażenia ze względu na odporność na utlenianie, polecany do pieczenia i duszenia, wykorzystywany do wyrobu majonezu,
Olej słonecznikowy jest to olej roślinny, spożywczy wykonywany z pestek rośliny oleistej - słonecznika. Wykorzystywany do gotowania i do sałatek. Z uwagi na dużą zawartość tłuszczy wielonienasyconych, nie należy go podgrzewać powyżej 100 stopni Celsjusza.

Odp: NOWA ZABAWA

samo-odnowa

Odp: kawa czy herbata?

wieczór
tlen czy azot?

Odp: Popołudniowe ploteczki

i wszyscy pomyślą ,że to przepis był taki
a to echo było

Odp: kawa czy herbata?

schab
antylopa czy kozica?

Odp: NOWA ZABAWA

alibi- idiota