Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu


Miodownik z masą śmietankową

Ciasta i desery, Ciasta przedwczoraj, 10:40 « poprzedni | następny » .



offline.
pioge7
Srebrny Ekspert

Przepisów: 580
.
.
.
.
.
.Zgłoś nadużycie..


zdjęcia: 1 z 1 .



oceń: .


1.

2.

3.

4.

5.

.
0 ..
ocena: -.
.

. trudność:średnie
czas: >60 min


SKŁADNIKI:
CIASTO,.
10 szklanek mąki.
2,5 szklanki cukru .
7 łyżek miodu,.
8 jajek .
2,5 kostki margaryny.
3 łyżeczki sody oczyszczonej.
MASA:.
1,5 litra śmietany 30 proc. .
4 łyżki cukru pudru .
2 łyżeczki żelatyny.
powidła.
.


.
..
.
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę wyłożyć na stolnicę, dodać cukier i sodę oczyszczoną. Następnie zrobić rowek i wbić jajka, dodać miód, a na koniec margarynę. Posiekać nożem. W razie konieczności dodać jeszcze mąki. Ciasto podzielić na trzy części. Każdą piec osobno w temp. 180 st. na złoty kolor. Piec ok. 10-15 minut. Upieczone wyjąć, ostudzić. MASA: Przygotować żelatynę, dać do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i żelatynę. Wymieszać wszystko. Jeden placek posmarować dużą ilością powideł. Wyłożyć na niego połowę masy, przykryć drugim ciastem. Drugie ciasto posmarować powidłami i wyłożyć drugą część masy. Przykryć trzecim plackiem. Udekorować wg uznania. Np. posypką cukierkową lub startą czekoladą.
Miodownik z masą śmietankową Piotr /pioge7 Piotr /pioge7 Składniki:
CIASTO,
10 szklanek mąka,
2,5 szklanki cukier,
7 łyżek miód,
8 sztuk jajka,
2,5 kostki maragryna,
3 łyżeczki soda oczyszczona Prymat,
masa,
1,5 litra śmietana 30 %,
4 łyżki cukier puder,
2 łyżeczki żelatyna Prymat,
powidła


Mąkę wyłożyć na stolnicę, dodać cukier i sodę oczyszczoną. Następnie zrobić rowek i wbić jajka, dodać miód, a na koniec margarynę. Posiekać nożem. W razie konieczności dodać jeszcze mąki. Ciasto podzielić na trzy części. Każdą piec osobno w temp. 180 st. na złoty kolor. Piec ok. 10-15 minut. Upieczone wyjąć, ostudzić. MASA: Przygotować żelatynę, dać do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i żelatynę. Wymieszać wszystko. Jeden placek posmarować dużą ilością powideł. Wyłożyć na niego połowę masy, przykryć drugim ciastem. Drugie ciasto posmarować powidłami i wyłożyć drugą część masy. Przykryć trzecim plackiem. Udekorować wg uznania. Np. posypką cukierkową lub startą czekoladą.

*na drugim zdjęciu moja propozycja udekorowania wierzchu

Kategoria: deser
Kryteria: rodzaj kuchni: polska, trudność: średnie, czas: średnio, koszt: średnie, liczba osób: 5 i więcej, kaloryczność: średnia
Wybrane składniki: /\ 1,5 litra śmietana 30 % 4 łyżki cukier puder 2 łyżeczki żelatyna Prymat powidła CIASTO 10 szklanek mąka 2,5 szklanki cukier 7 łyżek miód 8 sztuk jajka 2,5 kostki maragryna 3 łyżeczki soda oczyszczona Prymat masa 1,5 litra śmietana 30 % 4 łyżki cukier puder 2 łyżeczki żelatyna Prymat powidła CIASTO 10 szklanek mąka 2,5 szklanki cukier 7 łyżek miód V
Czy te przepisy się różnią,bo mi sie wydaje że nie.To jest pierwszy z brzegu a jest ich bardzo dużo u wielu osób,ja nie jestem tu od sprawdzaqnia tylko zwracam uwage że takowe są.
Nie mam zamiaru z wami wszystkimi dyskutować.

Odp: Odp: Masakra

Niech Pani sie nie obraża ja wyrywkowo tylko sprawdziłem kilka osób które dziś były aktywne i u każdej znalazłem taki przepis nie chce już mówić kto to był bo nie o to mi chodziło chciałem tylko sprawdzić czy wszystkie przepisy które są zamieszczone są sprawdzane pod tym kontem,okazało się że nie, jak ktoś chce sprawdzić to co ja to może to zrobić , ja więcej się już nie będe czepiał,poznałem zasady tu panujące i jest ok tylko chciałbym żeby dortyczyło to wszystkich .Pozdrawiam.

Masakra

Tu jeden na drugiego wilkiem,każdy popełnia tu błędy ale żeby tak nalatywać zgroza.Przyjzyjcie sie wszystkim przepisom tak jak ja to zrobilem i każdy jest skopiowany.Wiec nie ma co sie czepiac aż tak.

Odp: Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy

Dzięki spróbuje tak zrobić może sie uda.

Odp: Tu zgłaszamy problemy

Dlaczego nie moge dodawać komentarzy do przepisów.Pisze że wystąpił błąd?