Odp: Dekoracje potraw i półmisków

Taka łódeczka jest zrobiona z ogórka, należy ściąć po długości wierzch zostawiając kawałek jak ucho do koszyka. Wydrążyć środek z ogórka jak również z tej części odciętej wybrać środek i pociąć na kilka małych kawałków , nabić na szpikulec od szaszłyka i gotowe. Podobną łódeczkę można zrobić z banana. A oto kilka innych .

Odp: WSZELAKIE dania z ziemniaków!

Ja uwielbiam pyzy faszerowane mięsem i polane okrasą z wędzonej słoninki. Są pyszne i smaczne .

Odp: Chce zostac kucharzem.

Fajnie że chcesz zostać kucharzem ale musisz znaleźć taką szkołę w której są również praktyki. Musi to być szkoła która posiada własną stołówkę lub restaurację w której to uczniowie odbywają praktykę. Taka praktyka odbywa się przy nadzorze nauczyciela technologii gastronomicznej. Przechodzi się tam różne etapy kształcenia i różne stanowiska pracy na kuchni. Od kelnerowania po obieranie warzyw i zmywanie naczyń kończąc na prawdziwym gotowaniu. Raz gotujesz zupę, raz mięso do II dań , po surówki i na deserze kończąc.
Po ukończeniu takiej szkoły i mając wyuczony zawód kucharza musisz znaleźć dobrą restaurację żeby zatrudnić się na kucharza lub jako pomocnik kucharza. Tam zdobędziesz większe doświadczenie i zbiegiem czasu o ile będziesz w tym dobry możesz być dobrym kucharzem.
W moim przypadku tak ta droga wyglądała i nie żałuje tego.
Po trzech latach po ukończeniu szkoły pracując w dobrej restauracji nabyłem takich umiejętności że awansowałem na szefa kuchni i to stanowisko już piastuje do dnia dzisiejszego poznając po drodze różne lokale.
Nie prawdą jest że praca za granicą w kuchni może czegoś ciebie nauczyć, szukaj raczej praktyki w polskich restauracjach.
Wybór należy do ciebie.

Odp: Dekoracje potraw i półmisków

Jak się podoba to zapodam tu jeszcze parę takich propozycji.

Odp: Carving :)

To jest fajna zabawa z jedzeniem, też cos tam dłubie i wiem że to pracochłonne ale życzę powodzenia.

Odp: Ratafia

Kołczu tylko kobiety zapraszasz na swoje wyroby?

Odp: Młode ziemniaki - obierać czy myć?

Ja młode ziemniaki zawsze obieram metalowym druciakiem, po takim zabiegu są smaczne i nie tracą na wartości.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy

Ja przepraszam ale na wszelki wypadek edytowałem raz żeby to poprawić i poprawiłem nie wiem czemu się nie zapisało skoro napis zmienił się na zielony i pisało zapunktowane.
Edytuje to jeszcvze raz i jezeli się nie zapisze to już mi nie zależy na tym.