co można powiedzieć o sobie jestem zmienna jak każda kobieta szybko nawiązuję kontakty z innymi lecz trudno zostać moim przyjacielem
Odp: Odp: Masło czy margaryna?
- Forum: Masło czy margaryna?
brawo ja w ogóle nie używam margaryny
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
ja tylko tak sobie
Odp: Nowe pomysły
- Forum: Nowe pomysły
nie należy się jej bać wystarczy wypróbować więc po to by były przepisy nigdy nic nie wiadomo co się uda
nasze babcie bały się kuchenek elektrycznych czy gazowych a teraz się bez nich obyć nie można
Odp: Odp: układamy wyrazy
- Forum: układamy wyrazy
Anula napisał(a):
sta
statysta
sta
Odp: Podlejcie mi drzewko proszę...
forum po terminie a drzewko od nadmiernego podlewania może zgnić
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
hmm
Odp: Odp: Nowe pomysły
- Forum: Nowe pomysły
Sarenka napisał(a): Dania z mikrofali - mysle, ze pomysl jest dobry. Przegladajac dzisiaj strony internetowe o tematyce kulinarnej, wpadl mi do glowy pewien pomysl... Swoje poszukiwania rozpoczelam od angielskich stronek, szukalam ducks breast, potem szperalam na polskich portalach. Poswiecilam temu troche czasu i zauwazylam, ze jest sporo polskich przepisow sciagnietych od angielskich autorow. Przyznam. ze podoba mi siewiele w kuchni angielskiej i znalazlyby sie przepisy, z ktorymi chcialabym sie z Wami tutaj podzielic. Stad moj pomysl o nowej mozliwosci przy dodawaniu przepisow - takiej, gdzie podawalibysmy zródlo, skad pochodzi dany przpis, czy sa to jakies babcine, mamine notaki, tradycyjne, artykuly z gazet. ksiazki kucharskie, programy tv czy wlasnie strony internetowe. Gdybym dodawala taki przepis z angielskiej stronki wskazujac na zrodlo, nie czulabym sie jak zlodziej, czy klamca. Co Wy na to?
świetny pomysł bo wielu z nas ma takie przepisy które gdzieś znaleziono to byłby ciekawy pomysł ja czekam na dania z mikrofali bo przecież każdy z nas ma to urządzenie w domu i bardzo często z niego korzysta
Odp: układamy wyrazy
- Forum: układamy wyrazy
dłonie
nie
Odp: przechowywanie ugotowanych pierogów
w żołądku tam ich miejsce
Odp: Odp: Masło czy margaryna?
- Forum: Masło czy margaryna?
dobry napisał(a): No wlasnie tutaj miota mną pewien dysonans , bo z jednej strony krzywimy sie na wszechobecny tluszcz, a z drugiej "dobre masło powinno mieć min 80% tłuszczu"...
Logiki troche tu brak, choc nieobce mi jest to podejscie.
A co by sie stalo jakby to maslo mialo 70% tluszczu?
to już nie byłoby prawdziwe masło tylko tłuszcz mleczny
jak byśmy mieli patrzeć co jest zdrowe a co nie to nic nie powinniśmy jeść ani pić
popatrzmy na nasze babcie czy dziadków jedli smalec i jakie piękne lata osiągnęli a my krzywimy się na wszystko