Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: QUIZ HOROSKOPOWY - CODZIENNIE DO WYGRANIA SREBRNY WISIOREK!!!

Damian, myślisz, że ktoś Ci poda dokładną godzinę?!
Różni użytkownicy zaglądają na stronę w różnych godzinach więc organizatorzy na pewno będą się starali dać szansę wszystkim...

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

ja zrobiłam, na specjalne życzenie chłopaków, oszukaną lasagne...oszukaną bo zamiast płatów makaronu dodałam suchy drobny tzn. taką ciętą wstążkę trochę powyginaną...zapiekło się cudnie

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

ależ dziękuję bardzo! takich pyszności na pewno nie odmówię

Odp: Rozmrażanie

Zamrażać powinno się szybko, ale rozmrażać powoli żeby kryształki lodu nie poniszczyły komórek mięsa i nie wyciekły z niego soki. Jeśli wkłada się zamrożone mięso do wrzątku to od razu się wierzchnia warstwa zetnie, ale jeśli potrzebujemy mięsa do innej potrawy to najlepiej zamrożony kawałek wyjąć z zamrażarki poprzedniego dnia wieczorem i na talerzu czy w miseczce postawić w lodówce z dala od zamrażalnika (jeśli ten jest na górze lodówki to stawiamy na najniższej półce, jeśli na dole to na najwyższej) - do rana mięso odtaje, ale nie puści soku.

Odp: Odp: co na kolację ?

na kolację będzie sałatka z kaszy jęczmiennej z szynką, papryką i marynowanymi kurkami stoi w lodówce i nabiera smaku