Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)
Odp: Gołąbki Pyzy - komentarze
- Forum: Gołąbki Pyzy - komentarze
gołąbki
Odp: O)
- Forum: fanclub "rumowy" :)
Dziewczynki, nie dajcie się paskudom!
Odp: Odp: QUIZ HOROSKOPOWY - CODZIENNIE DO WYGRANIA SREBRNY WISIOREK!!!
Damian, myślisz, że ktoś Ci poda dokładną godzinę?!
Różni użytkownicy zaglądają na stronę w różnych godzinach więc organizatorzy na pewno będą się starali dać szansę wszystkim...
Odp: Odp: Odp: O)
- Forum: fanclub "rumowy" :)
tak, tak! śmierć wirusom!
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
ja zrobiłam, na specjalne życzenie chłopaków, oszukaną lasagne...oszukaną bo zamiast płatów makaronu dodałam suchy drobny tzn. taką ciętą wstążkę trochę powyginaną...zapiekło się cudnie
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
ależ dziękuję bardzo! takich pyszności na pewno nie odmówię
Odp: Rozmrażanie
- Forum: Rozmrażanie
Zamrażać powinno się szybko, ale rozmrażać powoli żeby kryształki lodu nie poniszczyły komórek mięsa i nie wyciekły z niego soki. Jeśli wkłada się zamrożone mięso do wrzątku to od razu się wierzchnia warstwa zetnie, ale jeśli potrzebujemy mięsa do innej potrawy to najlepiej zamrożony kawałek wyjąć z zamrażarki poprzedniego dnia wieczorem i na talerzu czy w miseczce postawić w lodówce z dala od zamrażalnika (jeśli ten jest na górze lodówki to stawiamy na najniższej półce, jeśli na dole to na najwyższej) - do rana mięso odtaje, ale nie puści soku.
Odp: Odp: : Witam, witam kto sie ze mna przywit
a dużo kupiłaś? bo nas przynajmniej kilka będzie...
Odp: Odp: : Witam, witam kto sie ze mna przywit
ależ tu dzisiaj pysznie! faworki, koktajl, napoleonki...ja tez coś dorzucę
Odp: Odp: co na kolację ?
- Forum: co na kolację ?
na kolację będzie sałatka z kaszy jęczmiennej z szynką, papryką i marynowanymi kurkami stoi w lodówce i nabiera smaku