Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: Co dzisiaj na podwieczorek?

nie Buniu, to jest podobna herbata, którą przywiozła mi z Odessy koleżanka - na zdjęciu niżej Srebrna Truskawka to pierwsza od prawej, a ta którą właśnie parzyłam to ten grzybek ze środka

na dole zdjęcie zaparzonej Srebrnej Truskawki...sama nie wiem która lepsza...są wydajne bo 1 szt. zalewa się ok. 0,5l wody a parzyć można przynajmniej 3-4 razy...

Odp: Odp: Chwalimy się;

moje nowe zdobycze...zestaw bakalii i frytownica

Odp: Odp: Co dzisiaj na podwieczorek?

to ja do tego zaparzę herbatkę...zielona, ręcznie zwijane listki, na sucho w formie grzybka po zalaniu rozwija się i ukazuje kwiat

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

a ja właśnie zjadłam talerz zupy...

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

ja też jajecznie - jajka na grzankach

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

oszukane gęsie pipki, a może nie pipki? rozważania na ten temat będą razem z przepisem...

Odp: Odp: oto mój pomysł na kolację

ogórek z serem białym i miodem...pyszności!