Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: Automat do pieczenia chleba

Evi, rzeczywiście trochę mnie zgasiłaś, ale pocieszam się myślą, że dostanę go w prezencie...a poeksperymentować lubię więc może coś jednak upiekę
Mam nadzieję, że w razie kłopotów poratujesz dobrą radą puszczając w niepamięć moje nieprzemyślane kiedyś zachowanie

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

a u mnie mięsko duszone z kaszą i szybką surówką

Odp: Trafiłem tutaj.

ano wpisać w portalową wyszukiwarkę "kurczak w miodzie" i wybrać sobie przepis...np. ten https://gotujmy.pl/kurczak-w-miodzie-na-ostro,przepisy,51774.html...

Odp: Automat do pieczenia chleba

jeszcze nie mam, ale podobno jest w drodze i nie mogę się już doczekać!

Odp: Odp: Odp: witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P

Anula napisał(a): Pyza napisał(a): jak ja mam wytłumaczyć co to jest "pańska skórka"?! pamiętam to właśnie z odpustów - to taki rodzaj cukierków, zazwyczaj białych albo biało-różowych, z pokrojonej na nieduże kawałki cukrowej, ciągnącej i klejącej się masy, zawinięte w kawałki pergaminu...strasznie słodkie i zaklejające buzię...taki smak z dzieciństwa
U nas panska skorke sprzedawali zawsze na Wszystkich Swietych pod cmentarzem, tradycyjnie co roku rodzice oczywiscie musieli mi kupic ten smakolyk ,z odpostow jej nie pamietam,ale to moze zalezy od rejonu kraju.
Anula, coś w tym jest bo rzeczywiście w ubiegłym roku sprzedawali ją też na Wszystkich Świętych przy cmentarzu

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: O)

e tam! wszystko na słodko więc jakoś się połączyło...zobaczymy jutro!

Odp: Odp: Odp: Odp: O)

piłam już dzisiaj cielaczka czekoladowego, likier malinowy, malibu z sokiem ananasowym...może coś się jeszcze zmieści, ale rezultat może być dość nieprzyjemny...

Odp: witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P

jak ja mam wytłumaczyć co to jest "pańska skórka"?! pamiętam to właśnie z odpustów - to taki rodzaj cukierków, zazwyczaj białych albo biało-różowych, z pokrojonej na nieduże kawałki cukrowej, ciągnącej i klejącej się masy, zawinięte w kawałki pergaminu...strasznie słodkie i zaklejające buzię...taki smak z dzieciństwa