Odp: skąd brać dobre ryby?
- Forum: skąd brać dobre ryby?
Albo od miejscowego hodowcy który ma staw i zajmuje się także sprzedażą ryb,wtedy mamy niemal 100% pewności co do jej świeżości,nawet warto dopłacić a wiedzieć co kupujemy.
Staż w Gotujmy: 3720 dni
Miasto: -
Albo od miejscowego hodowcy który ma staw i zajmuje się także sprzedażą ryb,wtedy mamy niemal 100% pewności co do jej świeżości,nawet warto dopłacić a wiedzieć co kupujemy.
Szczerze mówiąc to pierwszy słyszę na temat takiego sklepu,nie miałam z nim styczności,a co dopiero robić zakupy,poczekajmy na dalsze opinie ze strony Użytkowników na forum.
Nie sposób się z tym nie zgodzić,szybkowar faktycznie jest dosyć często używany,także w naszej kuchni,w sumie nie wyobrażam sobie wielu potraw bez jego udziału.
Zgadza się,u nas w dalszym ciągu przyrząd bardzo mało znany z racji niskiej dostępności drogiego kawioru,więc nic dziwnego ze używany jest nie w domowej kuchni,a bardziej w profesjonalnych zakładach,restauracjach.
W takim razie wraz z upływem czasu koniecznie daj znać na forum jak rozwinęła się sytuacja oraz co z wnioskiem,czy przeszedł. Będziemy czekać na Twoją odpowiedź
Przypadkiem nie z wiśniówką lub ze śliwowicą? Tak mi się coś kojarzy,raz miałem okazję pić i naprawdę bardzo dobra w smaku,taka rozgrzewająca
Równie dobra jest z aronii,polecam wypróbować,przepis może być spokojnie ten sam jak na nalewkę z pigwy,tylko owoc zamienny,smak na pewno każdemu przypadnie do gustu
Dzięki za link do przepisów,na pewno przyda się w szczególności początkującym Użytkownikom na forum,ale warto próbować bo nic nie daje tak dużej satysfakcji jak nalewka własnej,domowej roboty
Najlepiej jeżeli temperatura jest po prostu pokojowa,wtedy nie ma się czego obawiać,niektórzy dodają też zimny,schłodzony spirytus ale nigdy nie ciepły.
Wieloowocowego jeszcze nie miałem okazji robić,natomiast z samych malin wiśni czy jeżyn tak- smakowało naprawdę wyśmienicie o ile oczywiście ktoś umie robić takie domowe winka