Odp: Mandarynkówka z goździkami wg przepisu Miśki!!

Dzięki za przepis,na pewno w najbliższym czasie go wykorzystam bo wygląda bardzo apetycznie,dam też znać na forum jak mi wyszła ta nalewka

Odp: skąd brać dobre ryby?

Na miejskim targu jest to ryzykowne,ale od rybaka czemu nie,w końcu tylko wtedy mamy 100% gwarancji że ryba będzie świeża. A zamawiacie artykuły spożywcze online?

Odp: Karp zamrozony bez patroszenia ??

Jeżeli są zamrożone to jak najbardziej można je jeść,ie stracą smaku czy "na wartości",nawet jeżeli nie są wypatroszone,o to się nie martw.

Odp: Problem z ciastem

Wpadki zdarzają się każdemu i nie ma się czym przejmować Moim zdaniem spokojnie możesz wyjąć i obrócić ciasto,nic złego nie powinno się stać a wiem z własnego doświadczenia

Odp: ziemniaki z piekarnika

Każda odmiana będzie dobra,ale jeżeli chcesz chrupiące talarki z ziemniaków to polecam usmażyć je na patelni,efekt będzie zdecydowanie lepszy niż w piekarniku.

Odp: Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

Zgadza się,zresztą to dotyczy niemal większości warzyw czy owoców,nalezy obierać je ze skórki,to nie to samo co w przypadku własnej uprawy gdzie dosłownie wiemy co jemy.

Odp: Jak długo gotować golonkę z indyka

Akurat z indyka nigdy nie gotowałam golonki więc także chętnie dowiem się szczegółów na ten temat od doświadczonych Użytkowników,im więcej informacji tym oczywiście lepiej

Odp: sos do spaghetti

Może napisz jaki sos do spaghetti robiłaś dotychczas i wtedy pomożemy,podamy swoje przepisy bo inaczej ciężko cokolwiek doradzić i pomóc.

Odp: Sushi

  • Forum: Sushi

w zasadzie poprawne są obydwie formy,chyba że chcesz być naprawdę profesjonalistą i zabłysnąć,wówczas polecam wersje zawijania nr 2. Tak na marginesie sushi też trzeba lubić,u mnie w domu nie przeszłaby taka potrawa.

Odp: Pomysł na sos do frytek

Zdecydowanie majonez plus jogurt- w efekcie powstanie Ci ni to sos czosnkowy ni majonezowy a bardzo dobry iw smaku,w sam raz do frytek,polecam wypróbować