djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Malibu domowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Po prostu- domowe malibu.

Malibu domowe

Składniki:

Malibu domowe

 

  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzone,
  • 1 puszka mleka skondensowanego niesłodz,
  • 20 dag wiórków kokosowych,
  • 300 ml mleka,
  • 0,5 l spirytusu

 

Sposób przygotowania:

Malibu domowe
Połowę wiórek kokosowych wrzucamy do słoika, zalewamy spirytusem, zakręcamy i odstawiamy na dwa dni. Po tym czasie wiórki odcedzamy. Mleko zwykłe gotujemy z reszta wiórek i też odcedzamy. Spirytus miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji z mlekiem słodzonym, niesłodzonym i zwykłym. Wszystko nalewamy do butelki. Najlepiej smakuje po 2-3 dniach