lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Maliny w syropie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepszy sok na przeziebienia

Maliny w syropie

Składniki:

Maliny w syropie

 

  • 1 kg malin,
  • 6 łyżek cukru

Sposób przygotowania:

Maliny w syropie
Świeze maliny przebieramy i (nie myjąc) wsypujemy do wyparzonych słoiczków lub butelek, potrząsając, aby zmieściło się ich jak najwięcej.
Dodajemy cukier.Zamykamy słoiczki/butelki i wstawiamy do dużego garnka wyłożonego papierem.
Wlewamy zimną wodę do 3/4 wysokości słoików i gotujemy okolo 15 minut od momentu zagotowania wody na niedużym gazie.
Wyjmujemy i dla pewności ustawiamy je dnem do góry.

Tagi:

maliny owoce