marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Maliny z rumem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia malin

Maliny z rumem

Składniki:

Maliny z rumem

 

  • 50 dag malin (mogą być mrożone)
  • 10 dag cukru
  • 1/2 cytryny
  • 10-12 łyżek rumu
  • 1 szklanka śmietanki

 

Sposób przygotowania:

Maliny z rumem
Cukier zagotować z 1/2 szklanki wody, dodać maliny i gotować przez parę minut. Następnie owoce osaczyć z syropu i włożyć do pucharków. Syrop postawić z powrotem na ogniu, połączyć z sokiem cytrynowym i lekko odparować, następnie dodać do niego rum. Polać maliny syropem rumowym i mocno schłodzić. Przed podaniem można przybrać bitą śmietaną. Smacznego

Tagi:

maliny owoce