Sposób przygotowania:
Mięsna sałatka z porem i kukurydzą
Pierś z kurczaka zalewamy zimną wodą, wrzucamy kilka ziarenek pieprzu, listko laurowe oraz ziele, pół łyżeczki soli i 0,5 łyżki jarzynki - gotujemy mięso do miękkości, następnie wyjmujemy na talerz i dostawiamy do wychłdzoenia.
Zimne mięso kroimy w bardzo drobną kostkę. Możemy też lekko rozdrobnić mięso palcami.
Pora (zarówno białą jak i cześc zielonej częsci) kroimy w cieniutki póplasterki i dodajemy do mięsa.
kukurydze odcedzamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników, dajemy kilka łyżek majonezu.
sałatke doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dokładnie mieszamy i podajemy.
Zimne mięso kroimy w bardzo drobną kostkę. Możemy też lekko rozdrobnić mięso palcami.
Pora (zarówno białą jak i cześc zielonej częsci) kroimy w cieniutki póplasterki i dodajemy do mięsa.
kukurydze odcedzamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników, dajemy kilka łyżek majonezu.
sałatke doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dokładnie mieszamy i podajemy.