Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka buraczkowa z tuńczykiem, porem i kukurydzą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka z pieczonych buraków, z dodatkiem tuńczyka w puszce, pora i kukurydzy.

Sałatka buraczkowa z tuńczykiem, porem i kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka buraczkowa z tuńczykiem, porem i kukurydzą

 

  • 700 gram buraków
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 por
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka buraczkowa z tuńczykiem, porem i kukurydzą
Oczyszczone buraki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez godzinę.

Gdy buraki ostygną, obieramy je i kroimy w kostkę. Ogórki również kroimy w kostkę.

Dodajemy pora pokrojonego w półplasterki, odsączonego tuńczyka oraz kukurydzę.

Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy chrzan, majonez, sok z cytryny, sól oraz pieprz i znów mieszamy.
Sałatka buraczkowa z tuńczykiem, porem i kukurydzą
Oczyszczone buraki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez godzinę.
Sałatka buraczkowa z tuńczykiem, porem i kukurydzą
Gdy buraki ostygną, obieramy je i kroimy w kostkę. Ogórki również kroimy w kostkę.
Sałatka buraczkowa z tuńczykiem, porem i kukurydzą
Dodajemy pora pokrojonego w półplasterki, odsączonego tuńczyka oraz kukurydzę.
Sałatka buraczkowa z tuńczykiem, porem i kukurydzą
Dodajemy chrzan, majonez, sok z cytryny, sól oraz pieprz i znów mieszamy.