aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

morelówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

moja najlepsza morelówka na rozgrzewkę

morelówka

Składniki:

morelówka

 

  • 1 l spirytusu
  • 2 szklanki wody
  • 3 szklanki cukru
  • 2 szklanki wypestkowanych pokrojonych w ćwiartki dojrzałych dorodnych moreli
  • 5 dobrze potłuczonych pestek z moreli

Sposób przygotowania:

morelówka
zagotowujemy szklankę wody z cukrem, wrzucamy na syrop morele, dodajemy potłuczone pestki, zagotowujemy, odstawiamy w chłodne miejsce, szczelnie przykryte. Następnego dnia syrop z moreli cedzimy przez geste sito, przelewamy do słoja, dodajemy spirytus, 2 szklanki wody. składniki mieszamy, odstawiamy na 3 miesiące w chłodne miejsce.

Tagi:

morelówka