marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mus truskawkowy z rumem i śmietaną.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Truskawki jeśli są świeże umyć i osączyć.

Mus truskawkowy z rumem i śmietaną.

Składniki:

Mus truskawkowy z rumem i śmietaną.

 

  • 1 kilo truskawek świeżych lub mrożonych,
  • 6 cl. rumu jamajskiego,
  • 1 opakowanie kremówki,
  • fix do kremówki,
  • listki melisy do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Mus truskawkowy z rumem i śmietaną.
Truskawki jeśli są świeże-umyć i oddzielić od szypułek,a jak zamrożone,wystarczy na noc rozmrozić,by nie były twarde.Blenderem zmieszać owoce na mus z odmierzoną ilością rumu,aby powstała gładka masa.Kremówkę wylać do miski,dodać fix i trzepaczką
sprężynową ubić na sztywno.Mus przełożyć do kompotierek i udekorować bitą śmietaną oraz listkami melisy przed podaniem.