Sposób przygotowania:
Myszki z gruszek- na kinderbal
Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu, odstawić do stężenia.
Cukier zagotować z wodą.
Włożyć do syropu, obrane, przekrojone na pół, wypestkowane gruszki.
Gotować w przygotowanym syropie przez 6-7 minut.
Wyjąć gruszki, pozostawić do wystygnięcia.
Z węższej strony gruszek wkłuwamy szpikulcem w miąższ niby oczka i pyszczki z rodzynek.
Z paseczków skórki pomarańczowej robimy wąsy i ogonki. Galaretkę kroimy w kostkę, wysypujemy na półmisek i układamy na niej gruszki- myszki.
Cukier zagotować z wodą.
Włożyć do syropu, obrane, przekrojone na pół, wypestkowane gruszki.
Gotować w przygotowanym syropie przez 6-7 minut.
Wyjąć gruszki, pozostawić do wystygnięcia.
Z węższej strony gruszek wkłuwamy szpikulcem w miąższ niby oczka i pyszczki z rodzynek.
Z paseczków skórki pomarańczowej robimy wąsy i ogonki. Galaretkę kroimy w kostkę, wysypujemy na półmisek i układamy na niej gruszki- myszki.