natalia_s96

natalia_s96

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Najprawdziwsze domowe bezy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo pyszne i łatwe w wykonaniu bezy

Najprawdziwsze domowe bezy

Składniki:

Najprawdziwsze domowe bezy

 

  • 1 białko
  • 5 łyżek cukru

Sposób przygotowania:

Najprawdziwsze domowe bezy
Wlać białko do miseczki i dosypać 5 łyżek cukru (nie może być mniej, bo po wyjęciu z piecyka bezy rozpadłyby się). Wszystko miksować, dopóki nie ubije się piana. Na blasze wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową uformować bezy. Piec godzinę w temperaturze 130 stopni (przy uchylonym piecu). Jeśli chcecie mieć bezy z środku lejące pieczcie je 30 minut. Po upieczeniu pozostaw je jeszcze na ok. 1,5 godziny w piecu. Smacznego :)