Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy z bakaliami
Masło lub margarynę zagotować wraz ze zwykłym mlekiem i cukrem. Zdjąć z ognia, dodać mleko w proszku oraz kakao i dokładnie wymieszać.
Herbatniki pokruszyć, lecz nie za drobno. Bakalie posiekać. Do masy dodać pokruszone herbatniki, posiekane bakalie oraz rodzynki, dokładnie wymieszać.
Foremkę keksówkę wyłożyć folią spożywczą, przełożyć masę, równomiernie rozsmarować i odstawić na co najmniej 6 godzin lub na całą noc.
Blok wyjąć z formy i ostrożnie odkleić folię spożywczą.
Herbatniki pokruszyć, lecz nie za drobno. Bakalie posiekać. Do masy dodać pokruszone herbatniki, posiekane bakalie oraz rodzynki, dokładnie wymieszać.
Foremkę keksówkę wyłożyć folią spożywczą, przełożyć masę, równomiernie rozsmarować i odstawić na co najmniej 6 godzin lub na całą noc.
Blok wyjąć z formy i ostrożnie odkleić folię spożywczą.
Magdalena88
misia5
niezły kąsek
mocsłodkości