Bakaliowo-migdałowe batony (bez cukru)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Idealne na przekąskę lub gdy nagle najdzie nas ochota na coś słodkiego. Takie batoniki są o tyle dobre, że nie zawierają cukru, a i tak są słodkie za sprawą bakalii.

Bakaliowo-migdałowe batony (bez cukru)

Składniki:

Bakaliowo-migdałowe batony (bez cukru)

 

Sposób przygotowania:

Bakaliowo-migdałowe batony (bez cukru)
Śliwki, żurawinę i daktyle bez pestek umieszczamy w malakserze, dodajemy migdały i całość rozdrabniamy przez 2-3 minuty na najwyższych obrotach. 
Tak przygotowaną masę wykładamy do małej, prostokątnej formy i dokładnie ugniatamy. Kroimy w prostokąty imitując kształt batonów. 

Przed podaniem można je schłodzić w lodówce, ale nie jest to konieczne.  

Tagi:

deser bakalie