kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Napój z dyni i kwasku buraczanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dynię umyć, obrać, oczyścić z pestek, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć sok.

Napój z dyni i kwasku buraczanego

Składniki:

Napój z dyni i kwasku buraczanego

 

  • dynia 35 dag
  • kwas buraczny 2 szkl
  • koperek
  • cukier
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Napój z dyni i kwasku buraczanego
Dynię umyć, obrać, oczyścić z pestek, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć sok. Wymieszać z kwasem buraczanym, doprawić do smaku cukrem i solą. Dodać posiekany koperek.

Tagi:

dynia